Naj prostovoljski projekt leta Lahko berljiva ustava Republike Slovenije

Slovenija 27. Jun 202222:22 0 komentarjev
naj prostovoljec leta
Daniel Novakovič/STA.

Naj prostovoljski projekt leta 2021 je postal projekt Lahko berljiva ustava Republike Slovenije, ki je nastal v sodelovanju Študentske sekcije društva specialnih in rehabilitacijskih pedagogov Slovenije in Zveze Sožitje. Predsednik republike Borut Pahor pa je ob tem Mladinskemu svetu Slovenije izročil posebno zahvalo.

V petletnem projektu so si izvajalci projekta Lahko berljiva ustava Republike Slovenije zadali cilj približati vsebino slovenske ustave vsem skupinam ljudi, ki jo težje razumejo. V ta namen so jo prevedli v znakovni jezik za gluhe.

Naj mladinska voditeljica je na predlog Društva Center za pomoč mladim postala Pia Oražem, Naj mladinski projekt pa Noč čarovnic 2021, ki ga so ga organizirali v Mladinskem centru Krško. Priznanji za posebne dosežke sta prejela Marika Haler za dolgoletno aktivnost na glasbenem področju in Branko Lepičnik za redno in dolgoletno obravnavo vprašanj s področja življenja invalidov, starejših in drugih ranljivih skupin. Naj prostovoljci v dveh starostnih skupinah so postali Julija Kordež in Jakob Osredkar ter Marjetica Stojanović in Dejan Sotirov.

Ob 20-letnici natečaja Prostovoljec leta je predsednik Borut Pahor Mladinskemu svetu Slovenije podelil zahvalo za spodbujanje prostovoljstva in vrednost človečnosti, ki plemenitijo družbo. “Prostovoljke in prostovoljci opravite več kot 11 milijonov ur prostovoljskega dela. To je neverjetno. En človek bi toliko ur moral opravljati več kot 1300 let. In to so zgolj zabeleženi podatki. V resnici je prostovoljskega dela opravljenega še več,” je dejal Pahor. Zahvalo je sprejel predsednik sveta Miha Zupančič. Ob predsedniku Pahorju so na podelitvi sodelovali minister za delo, družino in socialne zadeve Luka Mesec, minister za izobraževanje, znanost in šport Igor Papič ter ministrica za javno upravo Sanja Ajanović Hovnik.

naj prostovoljec leta naj prostovoljec leta
Daniel Novakovič/STA.
naj prostovoljec leta naj prostovoljec leta
Daniel Novakovič/STA.
naj prostovoljec leta naj prostovoljec leta
Daniel Novakovič/STA.

V natečaj je letos prispelo 112 prijav, od tega 88 za posameznike in 24 za projekte.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!