Naporen začetek tedna za gorske reševalce: v dveh dneh kar pet intervencij

Črna kronika 19. Jun 202410:54 > 11:36 0 komentarjev
Reševanje v gorah
Foto: POLICIJA

Za gorskimi reševalci in policijsko helikoptersko posadko je naporen začetek tedna. V ponedeljek so imeli dve intervenciji, v torek pa tri – vse v popoldanskem času. Policija pohodnike ponovno opozarja: bodite previdni, pazljivi, zbrani in primerno opremljeni.

Gorski reševalci in policijska helikopterska posadka so imeli v začetku tedna precej dela: ta je v ponedeljek dvakrat poletela v gore, v torek pa večkrat, so sporočili s Policijske uprave (PU) Kranj.

V ponedeljek so rešili pohodnika, ki je na območju Bogatina obnemogel zaradi bolezenskih znakov, kasneje pa so iz nevarnih okoliščin na območju Pece pomagali še štirim tujcem, ki so zgrešili pot in obtičali na zelo strmem in nevarnem območju.

V torek so reševalci Gorske reševalne službe (GRS) s policijskim helikopterjem najprej obravnavali nesrečo v soteski Fratarice, kjer se je pri skoku v tolmun poškodovala udeleženka soteskanja.

Reševanje v gorah Reševanje v gorah
Foto: POLICIJA
Reševanje v gorah Reševanje v gorah
Foto: POLICIJA
Reševanje v gorah Reševanje v gorah
Foto: POLICIJA

Nato je ekipa na gori Rž v okolici Kredarice reševala tujca brez neustrezne opreme. Zdrsnilo mu je na snegu, po srečnem naključju se je ustavil ob robu skale.

Tretjo intervencijo so reševalci s helikopterjem opravili še pod goro Kompotela v Kamniško-Savinjskih Alpah, kjer je pohodnik pri sestopu zdrsnil na mokri skali in si poškodoval nogo. Bil je ustrezno opremljen. Vsi dogodki so se zgodili v popoldanskem času, so še sporočili s PU Kranj.

Policija pohodnikom svetuje previdnost, pozornost, ustrezno opremo in kondicijsko pripravljenost. “V gorah je še sneg, snežišča so zelo nevarna, zato je potrebna zimska oprema, kot so cepin, čelada in dereze,” so poudarili in dodali, da je nevarna tudi mokra podlaga.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!