Nedostopne državne spletne strani. Ministrstvo: Ne gre za kibernetski napad

Digitalno 05. Jun 202417:26 2 komentarja
Foto: zajem zaslona vladne spletne strani GOV.SI

Občasno so nedostopne spletne strani nekaterih državnih organov, a razlog za nedelovanje ni kibernetski napad, temveč tehnične težave.

Spletne strani nekaterih državnih organov so danes občasno nedostopne. Kot so za STA potrdili na ministrstvu za digitalno preobrazbo, razlog za nedelovanje ni kibernetski napad, temveč tehnične težave na komunikacijskem omrežju državnih organov HKOM. To se odraža tudi v občasnem nedelovanju različnih spletnih strani, ki gostujejo na tej infrastrukturi.

“Ne gre za kibernetski napad, ampak tehnične težave v delovanju komunikacijske infrastrukture,” so potrdili. Strokovnjaki ministrstva, skupaj z izvedenci zunanjih izvajalcev in proizvajalcem strojne in programske opreme, trenutno pripravljajo poseben popravek za odpravo težave.

Da trenutno niso prejeli nobene prijave o kibernetskem incidentu ter da gre najverjetneje za motnje v omrežju, so za STA pojasnili tudi na vladnem uradu za informacijsko varnost.

Spletne strani nekaterih državnih organov in podjetij so bile marca in aprila sicer tarče kibernetskih napadov v obliki napadov onemogočanja storitev oziroma DDoS napadov.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje