Med zastojem so zapustili vozila in se sprehajali po avtocesti

Slovenija 16. Jul 202311:08 > 17. Jul 2023 09:31 10 komentarjev
zastoj pri Mariboru
Promet.si

Na mariborski vzhodni obvoznici je v nedeljo popoldne trčilo več vozil. Deset poškodovanih so odpeljali v bolnišnico, vendar gre po podatkih policije za lažje poškodbe. Nesrečo je povzročil prehiter romunski voznik. Zaradi nesreče je nastal zastoj, nekateri vozniki oziroma potniki pa so ob tem zapustili svoje vozilo in se "sprehajali" po avtocesti. Že v nedeljo dopoldne je zastoj zaradi radovednežev, ki so si želeli ogledati prometno nesrečo na nasprotnem cestišču, nastal na primorski avtocesti.

Na vzhodni mariborski avtocestni obvoznici je v nedeljo popoldne v bližini izvoza Maribor – center v smeri Šentilja prišlo do prometne nesreče, v kateri je bilo udeleženo več vozil. Poškodovanih je bilo 10 oseb, ki so jih odpeljali v bolnišnico. Po prvih informacijah mariborskih policistov gre za lažje poškodbe. Do nesreče je prišlo zaradi neprilagojene hitrosti romunskega voznika kombiniranega vozila, ki mu je bila izrečena globa.

V nesreči so trčili kombinirano vozilo in trije osebni avtomobili, so sporočili s Policijske uprave Maribor. Zaradi dogodka je bil na že tako prometno obremenjeni avtocesti nekaj časa tudi zastoj.

Nekateri vozniki oziroma potniki so ob zastoju zapustili vozilo. Na prometnoinformacijskem centru so ob tem ljudi pozvali, da v zastoju ne zapuščajo svojih vozil in se ne sprehajajo po avtocesti.

Vozniki so neprimerno odreagirali že dopoldan na primorski avtocesti, kjer sta bila zaradi prometne nesreče zaprta vozni in prehitevalni pas med Brezovico in Vrhniko proti Kopru. Nesrečo so si ogledovali tudi radovedneži na nasprotnem pasu, kjer je zato nastal zastoj, so poročali na prometnoinformacijskem centru.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje