Neznanci vdrli v aplikacijo EasyPark, v podjetju mirijo

Digitalno 15. Dec 202321:53 1 komentar
telefoniranje, mobilni telefon, ženska telefonira
PROFIMEDIA

Aplikacija za plačevanje parkirnine EasyPark je bila v nedeljo tarča kibernetskega napada, med katerim so neznanci vdrli v neobčutljive podatke o strankah. V podjetju so že stopili v stik z vsemi uporabniki, ki so bili kakorkoli oškodovani v napadu.

V nedeljo, 10. decembra, je bila aplikacija EasyPark tarča kibernetskega napada. Iz podjetja so sporočili, da so sprejeli hitre ukrepe za zaustavitev napada, ob tem pa poskrbeli, da njihove storitve delujejo nemoteno. O napadu so že obvestili ustrezne organe, so zapisali na svoji spletni strani.

V napadu so bili dostopni kontaktni podatki prizadetih uporabnikov aplikacije, kot so ime, telefonska številka, fizični naslov in e-poštni naslov. Prav tako je bil omogočen dostop do delnih podatkov debetnih oziroma kreditnih kartic, a v podjetju mirijo, da plačila ni mogoče opraviti zgolj z nepopolnimi podatki.

Na spletni strani EasyPark poudarjajo, da so stopili v stik z vsemi uporabniki aplikacije, ki so bili prizadeti v napadu, zato samoiniciativno ukrepanje posameznikov ni potrebno.

V podjetju se uporabnikom opravičujejo za nastalo situacijo in poudarjajo, da resno jemljejo varnost in zasebnost.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje