Nošenje mask v gostilnah in PC okoljih ne bo več potrebno

Koronavirus 29. Sep 202118:52 > 18:58 0 komentarjev
lokal PCT
Žiga Živulovič jr./Bobo

Vlada je sprejela odlok, ki določa, da nošenje mask v gostilnah ob upoštevanju PCT pogoja ne bo več potrebno. Prav tako mask ne bo treba nositi osebam, ki izpolnjujejo PC pogoj in se družijo zgolj med seboj.

Odlok, ki ga je sprejela vlada, določa, da izjema uporabe zaščitne maske velja za zaprte javne kraje in prostore samo, če sta izpolnjeni dve zahtevi. Prva zahteva je, da gosti izpolnjujejo pogoj PCT in druga, da se v teh prostorih in krajih nudi hrana in pijača.

Tudi na stranišče brez maske

Nošnja mask že doslej ni bila obvezna za goste gostinskih obratov, ko so sedeli za mizo. Po novem pa bo izjema veljala širše, denimo v kinematografih, kjer prodajajo hrano, na pogostitvah in drugje. Maska v omenjenih primerih ne bo obvezna niti pri odhodu na stranišče, kot je doslej veljalo v gostinskih obratih.

Poleg tega mask ne bo treba nositi niti osebam, ki izpolnjujejo pogoj PC v okoljih, kjer so v medsebojnem stiku le osebe, ki izpolnjujejo ta pogoj.

Trenutno velja, da morajo pogoj PCT izpolnjevati vsi zaposleni in uporabniki storitev ali dejavnosti, razen v primerih nujne oskrbe z osnovnimi življenjskimi izdelki in potrebščinami, zagotavljanja javnega reda in miru, varnosti in obrambe, nujnih zdravstvenih storitev, nujnih postopkov socialne in družinske problematike ter nujne osebne asistence ter zaščite in reševanja.

Zaposleni lahko izpolnjevanje PCT pogoja dokazujejo tudi s tedenskim samotestiranjem.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!