Nov odhod iz SDS: po 17 letih izstopil ljubljanski svetnik Igor Horvat

Slovenija 23. Okt 202414:42 > 14:59 3 komentarji
Igor Horvat
Igor Horvat (Foto: Stanko Gurden)

Po Anžetu Logarju, Evi Irgl in Dejanu Kalohu se je za izstop iz SDS odločil še ljubljanski mestni svetnik in nekdanji kandidat za župana prestolnice Igor Horvat. Kot je potrdil za N1, se namerava pridružiti Logarjevi stranki. Po informacijah N1 naj bi v kratkem, predvidoma prav tako danes, sledil še en izstop mestnega svetnika iz svetniške skupine SDS.

Zatem ko so največjo opozicijsko stranko zapustili trije poslanci – Anže Logar, Eva Irgl in Dejan Kaloh –, je danes po 17 letih iz članstva SDS izstopil tudi Igor Horvat. Kot je sporočil na družbenem omrežju X, obenem izstopa tudi iz svetniškega kluba ljubljanskega odbora stranke.

“Po temeljitem razmisleku sem prišel do spoznanja, da je čas za novo pot. Pot je jasna, gremo naprej,” je ob tem še zapisal Horvat.

Horvat je za N1 povedal, da je za zdaj član Platforme sodelovanja, se pa namerava pridružiti Logarjevi stranki. V ljubljanskem mestnem svetu bo v prihodnje samostojni svetnik. Za izstop iz SDS se je odločil, ker ocenjuje, da “predalčkanje levo-desno ne vodi nikamor”. Slovenija po njegovih navedbah potrebuje politično sredino, ki bo presegla ideološka nasprotovanja ter se osredotočila na pomembne teme. “Škoda je, da zaradi predalčkanja razvojne teme porivamo na stran,” je še dodal Horvat.

Horvat je na lokalnih volitvah leta 2022 kandidiral za župana Ljubljane. Z dobrimi šestimi odstotki glasov se je uvrstil na četrto mesto, za Zoranom Jankovićem, Natašo Sukič in Alešem Primcem.

Gre za četrti odmevni izstop iz stranke SDS v tem mesecu. Potem ko smo na začetku meseca na N1 razkrili, da je iz največje opozicijske stranke SDS po 25 letih članstva izstopil Anže Logar, manj kot teden dni po izstopu Logarja pa je stranko Janeza Janše zapustila tudi poslanka Eva Irgl, se je minuli konec tedna po 18 letih članstva za izstop odločil še tretji poslanec te stranke, Dejan Kaloh.

Kako vam je všeč N1? Kaj bi izboljšali?

Dragi bralci in bralke, pomagajte nam izboljšati N1. Kaj pogrešate, kaj vam je všeč, česa ne marate? Pripravili smo kratko anketo o zadovoljstvu bralcev, reševanje traja približno pet minut, anketa pa je anonimna. Povezava do ankete: https://n1slovenija.1ka.si/raziskava-branosti

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje