SDS bo v Ljubljani stavila na ekonomista Igorja Horvata

Slovenija 16. Okt 202210:27 3 komentarji
Konvencija SDS
Foto: Borut Živulović/BOBO

Stranka SDS je izbrala predstavnika, ki se bo na prihajajočih lokalnih volitvah podal v boj za županski stolček v Ljubljani. Kot so odločili na strankarski kandidacijski konferenci v petek, bodo stavili na ekonomista Igorja Horvata. Pred nekaj dnevi se je v javnosti sicer pojavila informacija, da bo za županovanje Ljubljane tekmoval nekdanji minister za notranje zadeve Aleš Hojs, ki pa tega ni niti potrdil niti zavrnil.

Kandidat stranke SDS za župana Mestne občine Ljubljana je Igor Horvat. Kandidata za župana in listo za mestni svet so članice in člani mestnega odbora SDS Ljubljana soglasno potrdili na kandidacijski konferenci, ki je potekala v petek, so sporočili iz SDS.

Horvat, ki že vse življenje živi v Ljubljani, je podpredsednik odbora in dosedanji vodja svetniškega kluba SDS Mestne občine Ljubljana. Po izobrazbi je diplomirani ekonomist. Listo za mestni svet bodo predstavniki vložili v torek, nato bodo kandidati za mestni svet in za župana na voljo za izjave, so še sporočili iz SDS.

Pred nekaj dnevi je v javnosti sicer zakrožila informacija, da bo za župana Ljubljane kandidiral tudi nekdanji minister za notranje zadeve v vladi Janeza Janše Aleš Hojs. Hojs za N1 informacije o njegovi morebitni kandidaturi ni želel ne potrditi ne zanikati, je pa povedal, da bo vse znano, ko se izteče rok za vložitev kandidatur.

Kandidaturo za župana Mestne občine Ljubljana je minuli teden že vložil dosedanji župan Zoran Janković in ob tem znova poudaril, da računa na zmago. NSi v boj za županski stolček v prestolnici pošilja Mojco Sojar, kandidaturo za županjo je napovedala tudi kandidatka zelene stranke Vesna Jasminka Dedić.

Rok za oddajo kandidatur za sodelovanje na lokalnih volitvah se izteče 20. oktobra.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje