Nova prometna ureditev med prenovo na Dunajski cesti

Slovenija 21. Jul 202313:46 0 komentarjev
Promet nadvoz
MOL

Zaradi obnove nadvoza na Dunajski cesti pri obvoznici bo na tem odseku od sobote spremenjen režim. Po novem bo zaprta leva stran nadvoza (v smeri Črnuč), promet pa bo potekal po desni strani nadvoza. Prenova bo trajala do konca avgusta.

Zaradi obnove nadvoza Dunajske ceste nad obvoznico bo od sobote do predvidoma 30. avgusta promet potekal samo po desnem delu vozišča, v vsako smer bo urejen en vozni pas. Urejeni bodo obvozi, so sporočili z ljubljanske občine.

Zavijanje z Dunajske ceste levo na Bevkovo ulico ne bo možno, prav tako ne bo možna vožnja iz Štukljeve ceste na Bevkovo cesto in s ceste, ki povezuje Dunajsko in Slovenčevo ulico, levo proti Ježici in naravnost na Cesto Janeza Porente.

Obvozi bodo urejeni proti krožišču Tomačevo ter po Ulici 7. septembra in Slovenčevi ulici.

Na Mestni občini Ljubljana vse udeležence v prometu prosijo za razumevanje in upoštevanje prometne signalizacije.

Prenova nadvoza pri Smeltu se je začela 20. maja. Naprej je bila zaprta desna stran vozišča. Prenova nadvoza Dunajske ceste nad ljubljansko obvoznico poteka v sodelovanju z Darsom, ki izvaja prenovo konstrukcije nadvoza, občina pa površino.

V okviru prenove bodo izvedli rekonstrukcijo voziščne plošče, vgradnjo dilatacij, zamenjavo krova, lokalno sanacijo spodnjih površin prekladne konstrukcije, vgradnjo nove odvodnje, sanacijo vmesnih in krajnih podpor.

Zamenjali bodo ograje, hodnike, robnike, uredili odvodnjavanje na objektu in obnovili vse komunalne vode pod objektom (vročevod, plinovod, vodovod, telekomunikacijski vodi, električna napeljava). Uredili bodo prometno signalizacijo pred objektom in na njem, prometna ureditev po prenovi bo ostala enaka, so ob začetku del zapisali na občini. Vrednost prenove je 2.4 milijona evrov.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!