Slovenska vojska zaslišala Rusa, ki je natančno fotografiral vojaško opremo

Slovenija 28. Jun 202320:06 11 komentarjev
vojaško letališče cerklje ob krki
BOBO

Je po prijetju dveh ruskih vohunov decembra lani, ki sta se izdajala za 38-letna zakonca iz Argentine, Slovenija na pragu nove vohunske afere? Po poročanju Televizije Slovenije je namreč v začetku junija na dnevu odprtih vrat vojaškega letališča Slovenske vojske v Cerkljah ob Krki ruski državljan fotografiral razstavljeno opremo in prostore. Kot so za N1 potrdili na ministrstvu za obrambo, je moški opremo fotografiral zelo "intenzivno in natančno", zato je posredovala vojaška policija.

Mlajši moški, izkazalo se je, da gre za ruskega državljana, je po poročanju Televizije Slovenija 4. junija na dnevu odprtih vrat vojaškega letališča Slovenske vojske v Cerkljah ob Krki v enem od hangarjev fotografiral opremo in prostore. To naj bi počel na nepooblaščenem mestu, saj je bilo vse, kar je bilo namenjeno ogledu javnosti, razstavljeno.

Kot so za N1 potrdili na ministrstvu za obrambo, je moški opremo fotografiral zelo “intenzivno in natančno”, zato je posredovala vojaška policija, ki ga je pridržala, zaslišala, obvestila inšpektorat za obrambo in ga tudi že izpustila. Po informacijah Televizije Slovenija gre za študenta, ki študira v Novem mestu.

O ruskem državljanu so obvestili tudi Slovensko obveščevalno-varnostno agencijo, kjer dogodka javno ne komentirajo. Ministrstvo za obrambo pa je potrdilo, da je bila pri enem izmed obiskovalcev letališča opažena neobičajna dejavnost. Pristojni organi so jo po navedbah ministrstva ustrezno preverili. Televizija Slovenija še poroča, da je policija sporočila, da so s primerom seznanjeni zaradi zaprosila pristojnih služb ministrstva za obrambo, s katerimi so v stiku.

Vse N1ajboljše: Kaj se dogaja v zakulisju N1?

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje