Spet novi obrazi pred volitvami? “Poklukar bi lahko zbral vsaj 10 odstotkov.”

N1 video 16. Avg 202113:59 > 15:23 3 komentarji

V zadnjega pol leta se je veliko govorilo o potencialnem novem političnem obrazu, a se za zdaj še ni pojavil, pravi Janja Božič Marolt. Andraž Zorko meni, da bi eden od potencialnih novih kandidatov lahko bil minister Janez Poklukar, ki bi lahko hitro zbral vsaj deset odstotkov glasov.

Nekaj zadnjih volitev v Sloveniji je potekalo na podoben način, je v oddaji N1 STUDIO povedala Janja Božič Marolt iz Mediane. SDS je zmagala, na levi sredini pa se je pred volitvami pojavila nova stranka. Tudi tokrat se je veliko govorilo o potencialnem novem kandidatu, a se ta za zdaj še ni pojavil, pravi Božič Marolt. Teh kandidatov in kandidatk je bilo veliko, dodaja.

Nekateri imajo pretežke nahrbtnike, pri nekaterih pa je prepoznavnost velika, a premajhen interes za sodelovanje v politiki, pravi Božič Marolt.

Andraž Zorko iz Valicona meni, da se tudi zdaj pojavljajo kandidati, ki delujejo, kot da niso vpeti v strankarsko dogajanje, in bi lahko za seboj potegnili glasove ljudi. Eden takšnih je po njegovem mnenju zdravstveni minister Janez Poklukar.

“Poklukar funkcionira izrazito kot nestrankarski človek, ki je del te vlade, hkrati pa ni član SDS, in tudi njegova retorika v ničemer ne spominja na retoriko vladajočih strank,” pravi Zorko.

“Percepcija javnosti je, da gre za neodvisnega, strokovnega kandidata, ki se ukvarja s ta hip najbolj pomembno temo in kot tak bi lahko imel to težo, da na hitro zbere vsaj deset odstotkov glasov,” še pravi Zorko.

Več o morebitnih novih obrazih pred volitvami pa v posnetku zgoraj.

Na ministrstvo za zdravje smo poslali vprašanje, ali minister načrtuje ustanovitev svoje stranke oziroma ali ga strankarska politika zanima. “Minister se ukvarja z zdravstvom in o drugem trenutno ne razmišlja,” so nam sporočili.

Celotno oddajo N1 STUDIO o vroči politični jeseni lahko pogledate spodaj:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje