Občina Medvode na petih lokacijah sanirala najbolj kritične usade

Slovenija 18. Nov 202313:23 0 komentarjev
Velik pretok reke Sore pri Medvodah
Velik pretok reke Sore pri Medvodah (Foto: BOBO)

Občina Medvode je v sklopu intervencijskih del na petih lokacijah sanirala najbolj kritične usade, ki so po avgustovskih poplavah ogrožali cestno infrastrukturo. Kjer je prišlo do poškodb vozišča, je izvajalec zamenjal asfaltno prevleko v celotni širini vozišča. Vrednost izvedenih del znaša 339.739 evrov z DDV, so sporočili z občine.

Potok Ločnica, ki se izliva v Soro pri Medvodah, je v avgustovskih poplavah pokazal svojo izjemno moč in za seboj pustil pravo razdejanje v dolini, so spomnili na občini. Mnogi hudourniški pritoki so hitro zapolnili strugo potoka, voda pa se je razlila tudi po cesti in drugih površinah.

Moč vode je spodjedla brežine in sprožila mnoge manjše zemeljske plazove (usade), ki so poškodovali tudi cesto Sora-Trnovec-Topol. Že v okviru intervencijskih del za zavarovanje življenj in premoženja so v dneh po poplavah začeli nujno sanacijo doline.

Občina Medvode je v sklopu intervencijskih del na cesti Sora-Topol na petih lokacijah sanirala najbolj kritične usade, ki so ogrožali cestno infrastrukturo. Vodotok je na dveh lokacijah uničil brežino do take mere, da je prišlo do poškodb tudi na cestišču, so zapisali v sporočilu za javnost.

Sanacija je obsegala izdelavo kamnite zložbe (kamen v betonu) v skupni dolžini približno 180 metrov. Višine zložb so od dva do 3,5 metra. Na najbolj izpostavljenih mestih so po koncu del namestili tudi jekleno varnostno ograjo. Sanacijo je izvedla Gorenjska gradbena družba, so še sporočili z občine.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!