Odstopil državni sekretar na ministrstvu za zdravje

Slovenija 01. Okt 202415:42 0 komentarjev
Marjan Pintar
Marjan Pintar (Foto: STA)

S položaja državnega sekretarja na ministrstvu za zdravje je odstopil Marjan Pintar.

Na ministrstvu za zdravje, ki ga vodi Valentina Prevolnik Rupel, so potrdili, da je s položaja državnega sekretarja odstopil Marjan Pintar, in sicer iz zdravstvenih razlogov.

“V času opravljanja funkcije je pomembno prispeval k spremembam zdravstvenega sistema in k zagonu različnih investicij v zdravstvu,” so poudarili na ministrstvu. Pintar se bo po odstopu upokojil.

Pred službovanjem na ministrstvu je bil Pintar, po izobrazbi pravnik, med drugim direktor zdravstvenega doma v Novi Gorici ter član upravnega odbora in pozneje pet let direktor Združenja zdravstvenih zavodov Slovenije. Bil je član sveta zavoda Splošne bolnišnice Nova Gorica. Deloval je tudi na drugih področjih, bil je načelnik oddelka na novogoriški občini, direktor Soških elektrarn, predsednik nadzornega sveta novogoriškega Hita in član nadzornega sveta družbe Hidroelektrarne na spodnji Savi.

Mesto državnega sekretarja je zasedel julija lani, potem ko je z mesta ministra za zdravje odstopil Danijel Bešič Loredan. Funkcijo je tedaj prevzel predsednik vlade Robert Golob in za sekretarja imenoval Pintarja ter Valentino Prevolnik Rupel, ki je pozneje postala ministrica.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!