Ohladitev v morju in jezeru? Slabo kaže. To so današnje temperature vode

Slovenija 15. Avg 202418:46 0 komentarjev
Plaža v Portorožu
Plaža v Portorožu (Foto: Žiga Živulović jr./BOBO)

Temperatura morja ob slovenski obali je presegla 30 stopinj Celzija, zato so za osvežitev danes veliko primernejše kopalne reke ali jezera.

Današnji praznik so nekateri izkoristili za dnevni izlet, spet drugi so si podaljšali vikend in se do nedelje odpravili na krajše počitnice. V primeru, da vroč dan preživljate na prostem, pa visoke temperature kar kličejo po ohladitvi.

Slovensko morje pa osvežitve danes ni in ne bo prineslo. Kot kažejo podatki agencije za okolje (Arso), je namreč temperatura morja na merilni postaji v Kopru popoldne presegla tridesetico in trenutno znaša 30,2 stopinje Celzija.

Kot je pred dnevi za N1 povedal hidrolog na Arsu Andrej Golob, smo letos že presegli en rekord, in sicer se je julija slovensko morje kar sedem dni zapored ogrelo nad 30 stopinj. Rekordno temperaturo morja so izmerili 17. julija 2010, ko se je ogrelo na 31,1 stopinje Celzija.

Za nekaj stopinj hladneje je hrvaško morje, katerega temperatura je bila po podatkih hrvaškega hidrometeorološkega zavoda ob popoldanskem merjenju 26,5 stopinje na Hvaru in v Splitu, okoli 27 stopinj Celzija v Zadarju in na Mljetu, 28 stopinj na Malem Lošinju, Krku in v Dubrovniku, okoli 29 stopinj pa v Puli in na Rabu.

Nekoliko bolje je na Bledu in v Bohinju. Blejsko jezero ima 26,2 stopinje Celzija, Bohinjsko pa je še za nekaj stopinj hladneje in ima 23,4 stopinje Celzija.

Temperatura Soče se, odvisno od lokacije meritev, giblje med 13,8 in 21,1 stopnje Celzija, Kolpa med 23,8 in 27,6 stopinje Celzija, Krka pa med 13,7 in 26,6 stopinje Celzija.

Preberite še: Spremembe glede kopalnih voda v Sloveniji?

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!