Pretres v šempetrski bolnišnici: na isti dan odpoved dalo pet kirurgov

Slovenija 17. Maj 202419:09 22 komentarjev
Bolnišnica Nova Gorica v Šempetru pri Gorici
Foto: Srdjan Živulović/Bobo

Pet kirurgov šempetrske bolnišnice je danes dalo odpoved. Direktor bolnišnice Dimitrij Klančič po poročanju RTV in POP TV z razlogi za odpovedi ni seznanjen, ob tem pa zatrjuje, da bo poskusil narediti vse za ohranitev sodelovanja.

Direktor bolnišnice v Šempetru pri Gorici Dimitrij Klančič je danes na mizo prejel odpovedi petih kirurgov. Kot poročata RTVS in POP TV, z razlogi za odpovedi ni seznanjen.

“Dobil sem samo papir, tako da bodo pogovori stekli v prihodnjih dneh. To pomeni velik pretres za bolnišnico,” je dejal Klančič. Ob tem je zatrdil, da bo naredil vse, da se sodelovanje ohrani.

POP TV ob tem poroča še, da naj bi štirje od petih kirurgov doslej dodatno delali tudi v zasebnem kirurškem centru v Novi Gorici. Dva od treh kirurgov na travmatološkem oddelku bolnišnice, ki naj bi dala odpoved, sta sicer direktor in prokurist omenjenega centra. Odpoved naj bi dala še dva abdominalna kirurga, navaja portal 24 ur.

Premier Robert Golob je ta teden sicer napovedal novelo zakona o zdravstveni dejavnosti, ki naj bi med drugim bistveno otežil ali celo prepovedal delo preko ur v zasebnih zdravstvenih zavodih.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje