Po burnem vremenskem dogajanju pred nami končno nekaj miru

Slovenija 26. Jul 202306:06 1 komentar
Oblačno in sončno
PROFIMEDIA

Po razburkanem vremenskem dogajanju je ponoči Slovenijo prešlo še nekaj neviht, ki pa niso povzročile toliko težav kot v preteklih dneh. Padavine bodo dopoldne povsod ponehale, a je popoldne možna še kakšna ploha ali nevihta. Ohladilo se bo.

Po razburkanem vremenskem dogajanju je v noči na sredo Slovenijo prešlo še nekaj neviht, ki niso povzročile večjih težav kot v minulih dneh.

Ponoči je zaradi velike predhodne vodnatosti veljalo hidrološko opozorilo agencije za okolje. Poleg tega so tla precej predhodno namočena, kar lahko nekaj težav povzroča na območjih, kjer so se v preteklih dneh sprožali plazovi.

Po napovedih agencije za okolje bodo padavine dopoldne po vsej Sloveniji ponehale, od zahoda se bo delno zjasnilo, a bo popoldne še možna kakšna ploha ali nevihta. Na Primorskem bo pihala šibka do zmerna burja, ki bo popoldne oslabela. Najvišje dnevne temperature bodo od 20 do 24, na Primorskem do 27 stopinj Celzija.

V četrtek in petek bo sončno in postopno nekoliko topleje. V četrtek zjutraj bo po nekaterih kotlinah in dolinah megla. V soboto bo dopoldne sončno, popoldne bodo v notranjosti nastale posamezne plohe ali nevihte, napovedujejo na agenciji za okolje.

Kako bo za konec tedna?

Od sobote do torka bodo naši kraji pod vplivom šibkega območja visokega zračnega tlaka, ki bo v sredo oslabelo pod vplivom vremenske fronte.

Ta bo naše kraje prešla v četrtek. Vmes bo v nedeljo in ponedeljek na vreme vplival prehod višinske doline čez srednjo Evropo proti vzhodu.

V soboto bo sončno, popoldne bodo nastale krajevne nevihte. V nedeljo bo vreme nekoliko bolj spremenljivo, nevihte bodo pogostejše, verjetnejše pa predvsem popoldne. V ponedeljek jih bo spet manj, v torek pa bo suho. V sredo in četrtek bodo padavine z nevihtami spet verjetnejše. Temperature bodo večinoma med 25 in 30 stopinj Celzija.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje