Še nekaj toplih dni, nato prihaja občutna ohladitev. Bo že zadišalo po zimi?

Slovenija 27. Okt 202404:30 0 komentarjev
Lepo jesensko vreme
Foto: Žiga Živulović jr./BOBO

Jutra bodo sicer meglena, a prihodnji dnevi bodo še suhi ter dokaj lepi in topli za ta del leta. Do torka bo najmanj sonca na Primorskem, nato pa se bo vremenska situacija obrnila in bo več oblačnosti v notranjosti Slovenije. Temperature bodo počasi padale, vse bolj verjetna pa je tudi občutna ohladitev prihodnji konec tedna. Bo v večjem delu države prvič zadišalo po zimi?

Po razkroju jutranje megle bo nedelja povečini sončna. Le na zahodu bo še zmerno do pretežno oblačno, napoveduje agencija za okolje (Arso). Pihal bo jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 17 do 22 stopinj Celzija.

V ponedeljek bo deloma sončno, več oblačnosti bo na Primorskem. Zjutraj in del dopoldneva bo po nižinah v notranjosti megla.

V torek se bo oblačnost od vzhoda povečala, na Primorskem pa se bo ob šibki burji postopno razjasnilo.

V sredo se bo nadaljevalo suho vreme, več sonca bo še naprej na Primorskem.

Dokaj toplo in suho vreme z več jasnine na Primorskem naj bi po napovedih Arsa vztrajalo do vključno petka, v soboto pa bo območje Alp od severa dosegla izrazita hladna fronta. Padavine bodo predvidoma zajele vso Slovenijo, meja sneženja se bo spuščala, napovedi količine padavin pa se še spreminjajo.

Za fronto bo tudi k nam vsaj nekaj dni pritekal občutno hladnejši in bolj suh zrak, na Primorskem bo spet zapihala burja. Jutranje temperature bodo v notranjosti blizu ničle, popoldanske pa le še med 5 in 10 stopinj Celzija.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!