Policija prijela domačina, ki je v portoroškem hotelu podtaknil požar

Slovenija 24. Okt 202411:11 1 komentar
nujni klici
Foto: Policija

Policija je izsledila moškega, ki je v portoroškem hotelu minulo nedeljo podtaknil požar. Med hišno preiskavo so policisti odkrili tudi ukradene predmete in manjšo količino droge.

Minulo nedeljo so bili na Policijski postaji Piran ob 11.48 obveščeni o požaru v enem od hotelu v Portorožu. Glede na objavo piranskih gasilcev na Facebooku je zagorelo v Hotelu LifeClass. Policisti so ob tem ugotovili, da je bilo v kletnih prostorih hotela na več krajih podtaknjenih več požarov, ki so bili pravočasno pogašeni.

Isti dan so piranski policisti zvečer prejeli obvestilo o gorečem avtomobilu v garaži na Garibaldijevi ulici v Luciji, nato pa o še več podtaknjenih manjših požarih v Luciji. Kot so sporočili s Policijske uprave Koper, so si kraje kaznivih dejanj ogledali policisti in kriminalisti, ki so intenzivno zbirali obvestila in dokaze.

V ponedeljek so nato dopoldne zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti s poskusom požiga hotela in avgustovskega vloma v stanovanjsko hišo odvzeli prostost 48-letnemu domačinu. Med pridržanjem so pri osumljencu opravili hišno preiskavo, kjer so našli in zasegli ukradene predmete, ki izvirajo drugih premoženjskih kaznivih dejanj, ter manjšo količino prepovedane droge.

Kot so še sporočili s PU Koper, so osumljenca po končani preiskavi izpustili na prostost. Zoper moškega bodo na koprsko okrožno državno tožilstvo podali kazensko ovadbo za kaznivo dejanje povzročitev splošne nevarnosti in dve kaznivi dejanji velike tatvine. Policisti pa v povezavi z omenjenimi dogodki še naprej zbirajo dokaze.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje