Poslanec Levice prestopil k Socialnim demokratom

Slovenija 12. Jan 202216:58 > 19:59 3 komentarji
SD
Žiga Živulovič jr./BOBO

Poslanec Levice Željko Cigler je prestopil v SD, takšna je bila njegova osebna odločitev. Po informacijah N1 pa Levica Ciglerja sploh ni uvrstila na kandidatno listo za državnozborske volitve, ker ni plačeval članarine. Ob Ciglerjevem odhodu se pojavljajo namigovanja, da bi lahko Levico zapustil še kdo od njenih poslancev.

Iz Levice je v SD prestopil poslanec Željko Cigler. Vodja poslanske skupine SD Matjaž Han je poudaril, da Socialni demokrati cenijo njegov politični ter osebni angažma za vrednote, ki so blizu socialdemokratskemu pogledu. Ciglerjev prestop vidijo tudi kot potrditev dobrega dela poslanske skupine SD ter kot priložnost, da bo ta delala še bolje.

Kot nam je po Ciglerjevem prestopu dejal koordinator Levice Luka Mesec, ga je odhajajoči poslanec danes poklical in obvestil, da zapušča Levico. S svojim odhodom je seznanil tudi vodjo poslanske skupine Mateja T. Vatovca. Razhajamo se sporazumno in brez zamer, je poudaril Mesec. Ob tem pa nam je povedal, da se Cigler ni evidentiral kot kandidat na prihajajočih državnozborskih volitvah, saj ne izpolnjuje enega od kriterijev za kandidaturo – plačila članarine.

V SD so ob prestopu Ciglerja v njihove vrste poudarili, da ta ne odraža odnosov med partnerji koalicije KUL, ki ostajajo dobri, v duhu sodelovanja.

Ob Ciglerjevem odhodu se pojavljajo namigovanja, da bi lahko Levico zapustil še kdo od njenih poslancev. Po informacijah N1 pa ima Levica pred volitvami kar nekaj težav tudi v nekaterih lokalnih odborih.

Marca 2020 je prav tako iz vrst Levice v SD prestopil poslanec Franc Trček. Levica ima tako le še sedem poslancev, SD pa 13.

Željko Cigler, poslanec
Foto: DZ (Željko Cigler)

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje