Na slovenskih cestah znova gneča: kje so zastoji?

Slovenija 18. Avg 202407:49 > 19:57 2 komentarja
Gneča na avtocestnem obroču okoli Ljubljane
Fotografija je simbolična (Foto: BOBO)

Tudi danes je na slovenskih cestah ves dan pričakovati zgoščen promet in zastoje, predvsem v smeri z obale proti notranjosti države in naprej proti meji z Avstrijo.

Na primorski avtocesti proti Ljubljani promet ovira prometna nesreča, ki se je zgodila med Senožečami in Nanosom proti Ljubljani. Posledice nesreče med Razdrtim in počivališčem Studenec so odstranili, a med Logatcem in Brezovico še nastajajo zastoji.

Odstranili so tudi posledice prometne nesreče na dolenjski avtocesti med Dobruško vasjo in Kronovim proti Ljubljani.

Prometnoinformacijski center poroča o zastojih:

Primorska:

  • Na posameznih odsekih primorske avtoceste so zastoji med Nanosom in Brezovico proti Ljubljani. Čas potovanja se tam podaljša za za približno 30 minut.
  • Gneča je tudi na regionalnih cestah Šmarje – Koper in Logatec – Vrhnika.

Gorenjska:

  • Na gorenjski avtocesti je med priključkom Jesenice vzhod in predorom Karavanke proti Avstriji 6-kilometrski zastoj. Izvoz Jesenice vzhod je odprt samo za lokalni promet. Na prometnoinformacijskem centru za Kranjsko Goro priporočajo že izvoz Lesce. Uvoz Jesenice zahod proti Karavankam je zaprt.
  • Pred mejnim prehodom Ljubelj proti Avstriji ni več zastojev.

Štajerska:

  • Na štajerski avtocesti je med Pesnico in mejnim prehodom Šentilj proti Avstriji nastal 11-kilometrski zastoj.
  • Gneča je na cesti pred prehodom Šentilj proti Avstriji in na cesti Počehova – Zgornja Kungota.
  • Na štajerski avtocesti je zaradi živali na cestišču promet v obe smeri oviran med predorom Pletovarje in priključkom Dramlje.

Do 22. ure velja omejitev prometa tovornih vozil, katerih največja dovoljena masa presega 7,5 t.

Razmere v prometu na Hrvaškem lahko preverite TUKAJ, v Italiji pa TUKAJ. Proti Benetkam prometnoinformacijski center priporoča vipavsko hitro cesto.

Varno na poti

Pred nami je vremensko pester dan. Krajevne plohe in nevihte bodo na zahodu možne že zjutraj, čez dan pa bodo postopno zajele večji del Slovenije in se nadaljevale tudi v noč na ponedeljek. Vozniki, prilagodite hitrost in način vožnje danim razmeram na cesti, v primeru slabše vidljivosti ročno prižgite luči. Ob tem velja dodati, da je ob nevihtah in toči prepovedano ustavljanje vozil pod nadvoznih in v predorih. S takim početjem namreč močno ogrožate sebe in druge udeležence v prometu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje