Zaradi neviht težave v prometu: več nesreč, nastajajo zastoji

Slovenija 25. Jul 202307:53 > 13:49 1 komentar
Cestne kamere/Dars.si

Ponekod po Sloveniji nevihte ovirajo promet, na cestah se je zgodilo več prometnih nesreč. Nastajajo zastoji, pristojni pozivajo k strpni in varni vožnji.

Padavine so zajele številne kraje po Sloveniji, ponekod pa nevihte z močnim vetrom ovirajo promet.

Prometnoinformacijski center poroča o več prometnih nesrečah. Na dolenjski avtocesti pri Grosuplju proti Obrežju, na glavni cesti pri Novem mesti in v Ljubljani na Celovški cesti proti centru.

Že nekaj ur je zaprta glavna cesta med Mariborom in Dravogradom pri Ožbaltu.

Zaradi podrtega drevja sta zaprti cesti Ljubljana-Litija pri Senožetih in Trebija-Sovodenj. Zaradi poškodb elektro omrežja pa je zaprta cesta Gederovci-Cankova, navaja prometnoinformacijski center za državne ceste.

Nastajajo zastoji

V smeri Vrhnike nastajajo zastoji, in sicer na ljubljanski zahodni obvoznici pri Kosezah mimo Brda. In na južni obvoznici pri Viču. Zastoji nastajajo na primorki med Logatcem in Brezovico proti Ljubljani na posameznih odsekih ter na gorenjki pred predorom Karavanke proti Avstriji. Občasno zapirajo predor zaradi kontrole na avstrijski strani, obvešča prometnoinformacijski center. Zastoji so tudi na mariborski vzhodni obvoznici pred Malečnikom v obe smeri.

Prometnoinformacijski center opozarja, da je zaradi posledic neurja oviran promet med Kobaridom proti Tolminu pri Kamnem ter Tolminom in Idrijo.

Nevihte so okoli osme ure zjutraj dosegle Primorsko, močni nalivi so zelo zmanjšali vidljivost. Posnetek je z vipavske hitre ceste, kjer je bil do pol desetih zaradi vode na vozišču oviran promet.

Ustavljanje pod nadvozi prepovedano

Voznikom svetujejo, da prilagodijo hitrost in način vožnje trenutnim razmeram na cesti. V primeru slabše vidljivosti voznikom svetujejo tudi, da ročno prižgejo luči.

Ob tem opozarjajo še, da je ustavljanje vozil pod nadvozi in v predorih nevarno in prepovedano.

V preteklih dneh smo bili namreč večkrat priča, kako so posamezni vozniki ustavljali svoja vozila pod nadvozi, da bi jih zaščitili pred točo, zato tudi danes ni odveč poudariti, da so življenja seveda več vredna kot avtomobili in da vozniki s takim početjem močno ogrožajo sebe in druge udeležence v prometu, saj je možnost naleta in nesreče na ta način večja.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje