Predsednik republike želi postati tudi Gregor Bezenšek

Slovenija 27. Jun 202221:37 > 21:50 4 komentarji
Gregor Bezenšek
Gregor Bezenšek/FACEBOOK

V predsedniško tekmo se želi podati tudi glasbenik Gregor Bezenšek, ki namerava kandidirati kot neodvisni kandidat. Kot razlog za svojo odločitev je navedel, da je velik domoljub, da želi pomagati najbolj šibkim in ranljivim v družbi in da namerava posebno mesto nameniti tudi kulturi in umetnosti.

Najave kandidatur za mesto predsednika države se v zadnjih dneh množijo. Po Nataši Pirc Musar in Nini Krajnik, ki nameravata kandidirati s podporo volivcev, se želi kot neodvisni kandidat v predsedniško tekmo podati tudi glasbenik Gregor Bezenšek. Prvo informacijo o tem je objavil na družbenem omrežju Instagram, potrdil pa jo je tudi za N1. Kot razlog za svojo odločitev je navedel, da je “velik domoljub” in da goji “neizmerno ljubezen do naše dih jemajoče države Slovenije”.

“Že dolgo časa me boli dejstvo, da smo v naši državi tako razdeljeni, razklani, oziroma po domače povedano skregani med sabo. Tako ne gre več naprej. Želim zmanjšati razkol, ki je nastal v naši državi, predvsem pa si želim delovati povezovalno in postati predsednik vseh Slovencev,” je pojasnil za N1. Dodal je, da se bo še zlasti zavzemal za vse najbolj šibke in ranljive v družbi, kar kot ustanovitelj Društva za otroke z redkimi boleznimi Viljem Julijan že počne. Spomnimo, da se je njegov sin Viljem Julijan rodil z izjemno redko neozdravljivo boleznijo gangliozidozo in pred tremi leti bitko s to boleznijo tudi izgubil. Starša sta nato ustanovila dobrodelni sklad, s katerim pomagata ostalim otrokom, ki so se prav tako rodili z redkimi boleznimi, in njihovim družinam.

Bezenšek poudarja, da ni bi nikoli član nobene stranke in namerava kandidirati kot neodvisni kandidat. Napoveduje, da bo kot glasbenik, v primeru izvolitve na predsedniško mesto, veliko pozornosti namenil tudi umetnosti in kulturi, kot svoja junaka pa je izpostavil Franceta Prešerna in Slavka Avsenika.

Tisti, ki so se v preteklosti na predsedniške volitve podali kot neodvisni kandidati, poudarjajo, da zbrati 5.000 podpisov volivcev nikakor ni lahko delo. Tako so se morali mnogi, ki so imeli želje po kandidaturi, od te ambicije posloviti.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje