“Preseneča me, da gre LPP v korak s časom”

Slovenija 29. Nov 202317:35 2 komentarja
anketa LPP
Foto: N1

Kartica Urbana ni več pogoj za vožnjo z ljubljanskim mestnim avtobusom. Od torka dalje je pot mogoče plačati tudi z bančno kartico. S kamero N1 smo se odpravili na ljubljanske ulice in preverili, kaj o tem menijo domačini in tujci.

Vožnja z ljubljanskimi mestnimi avtobusi je od torka veliko lažja.

Za pot z avtobusom namreč ne potrebujete več kartice Urbana. Povsem dovolj je, da imate v svoji denarnici bančno kartico. Enostavnejši način plačila bo marsikomu prihranil čas, pa tudi skrb, ali ima na svoji Urbani dovolj denarja.

Predvsem bo potovanje po Ljubljani bolj udobno za turiste, ki so bili ob starem sistemu, kjer je bilo najprej treba kupiti kartico, nato pa jo še napolniti, pogosto zmedeni.

Kaj pa o dolgo pričakovani spremembi menijo ljudje na ljubljanskih ulicah? S kamero N1 smo se odpravili do Bavarskega dvora.

S spremembo plačevanja voženj na mestnih avtobusih LPP so bili seznanjeni le redki. Večini se je posodobitev sistema plačevanja po 14 letih zdela že nujno potrebna, medtem ko so bili drugi nad njo nekoliko presenečeni. “Preseneča me, da gre LPP v korak s časom,” je dejal eden od sogovornikov.

Nekateri potniki so danes vožnje z ljubljanskimi zelenci že plačali z bančno kartico, pri tem pa po navedbah voznikov avtobusov niso imeli težav.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje