Prihaja sneg: koliko ga bo zapadlo in kdaj

Slovenija 06. Dec 202211:56 5 komentarjev
Sneg v Ljubljani
N1

Potem ko je v prvem tednu decembra do sedaj v nižinah padal izključno dež, lahko ob koncu tedna pričakujemo prvo pošiljko snega. Ta ne bo obilna, a se bo, kot kaže, nekaj časa obdržala na tleh.

Po napovedih Agencije RS za okolje (Arso) je Slovenijo prešla hladna fronta. Potem ko nas je v ponedeljek zvečer presenetil močan nevihtni naliv z grmenjem, je za torek popoldne napovedano precej jasno vreme, po nekaterih nižinah bo megla ali nizka oblačnost. Tudi v sredo bo delno jasno, četrtek bo suh.

Naslednjih nekaj dni bo še suho, prve močnejše padavine lahko pričakujemo v petek. Po nižinah bo deževno, snežilo bo najverjetneje v zgornjesavski dolini in višjih nadmorskih legah, napoveduje dežurni prognostik Arsa Uroš Strajnar. Meja sneženja za zdaj še ni gotova.

Dež bo po nižinah vztrajal še v soboto, prvo decembrsko pošiljko snega po nižinah pa lahko pričakujemo v nedeljo. V nedeljo se bo dež spremenil v sneg, a kot pojasnjuje Strajnar, sneženje ne bo prav obilno. Zapadlo naj bi nekaj centimetrov snega. Od nedelje bo sicer suho, a ker se bo zaradi prehoda južnega ciklona nad naše kraje tudi ohladilo, se nedeljski sneg še nekaj časa ne bo stalil in se bo obdržal na tleh.

Na Kredarici je medtem višina snežne odeje dosegla 140 centimetrov, je na Twitterju zapisal dežurni prognostik Arsa Blaž Šter.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje