Na cestah že gneča: najhuje okoli Ljubljane, promet ovirajo tudi nesreče

Slovenija 07. Jun 202412:29 > 15:42 1 komentar
avtocesta zastoji promet
Foto: Aljaž Uršej/N1

Na cestah že od opoldneva nastajajo zastoji. Največ gneče je na ljubljanski obvoznici proti Primorski. Gneča se nadaljuje tudi po primorski avtocesti proti Kopru. Promet ovira tudi več nesreč.

Pred nami je lep konec tedna, na cestah že od opoldneva nastaja gneča. Poleg turistov iz tujine bo promet dodatno zgoščen zaradi dnevnih izletnikov, napovedana so številna dela. Od danes do nedelje poteka tudi kolesarski Maraton Franja.

Na ljubljanski obvoznici proti Primorski so okoli opoldneva že začeli nastajati zastoji. Zastoj na zahodni obvoznici sega do razcepa Koseze, na južni obvoznici gneča sega do priključka Ljubljana center. Potovalni čas proti Primorski se podaljša za pol ure.

Gneča je v popoldanskih urah nastala tudi na severni obvoznici med Šiško in Jaršami v obe smeri, na vzhodni ljubljanski obvoznici proti Štajerski ter na južni ljubljanski obvoznici proti Dolenjski. Zastoj na južnem kraku obvoznice sega do razcepa Kozarje.

Promet pa je zgoščen tudi na nekaterih odsekih primorske avtoceste proti Kopru. Prav tako so kolone na obalni hitri cesti pred Izolo in Koprom proti Portorožu.

Stanje na cestah ob 14.30 (Foto: PROMET.SI)

Promet na nekaterih cestah ovirajo tudi prometne nesreče. Na vipavski hitri cesti proti Ljubljani je zaradi nesreče pred Nanosom zaprt vozni pas.

Prav tako nesreča ovira promet na dolenjski avtocesti proti Hrvaški pred Višnjo Goro. Nastal je zastoj.

Po napovedi prometnoinformacijskega centra bo promet v popoldanskih urah še bolj zgoščen. V severnem delu države bo popoldne prometne razmere oteževalo tudi vreme.

Čez vikend bodo promet na slovenskih avtocestah ovirala tudi številna dela. Na primorski avtocesti bo med Logatcem in Uncem proti Kopru v soboto in nedeljo zaprt en prometni pas. V soboto se bo zapora začela ob 17. uri, v nedeljo pa ob 12. uri. Dela še vedno potekajo tudi med razcepom Koseze in predorom Šentvid na gorenjski avtocesti.

Zapore cest zaradi Maratona Franja si lahko ogledate na tej povezavi.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje