Prometne nesreče popoldne zagodle voznikom v okolici Ljubljane

Slovenija 14. Jul 202316:55 > 19:19
pometna nesreča
Promet.si/Twitter

Tri prometne nesreče, ki so se popoldne zgodile ena za drugo, so močno upočasnile promet na avtocestnem obroču okoli Ljubljane. Zaradi naleta je bila zaprta severna ljubljanska obvoznica, v nesreči pri Brezovici pa je hujše poškodbe utrpel motorist.

Popoldne so se v kratkem času na avtocestah okoli prestolnice zgodile tri prometne nesreče. Zaradi naleta avtobusa in štirih avtomobilov je bila nekaj časa zaprta severna ljubljanska obvoznica med priključkoma Ljubljana Bežigrad in Ljubljana Tomačevo proti Zadobrovi. Kot so za STA pojasnili na Policijski upravi Ljubljana, je do nesreče prišlo zaradi neprilagojene hitrosti avtobusa, v katerem ni bilo potnikov. V trčenju sta bila poleg vseh štirih voznikov osebnih vozil lažje poškodovana še potnika.

Še ena nesreča se je zgodila na južni ljubljanski obvoznici pred priključkom Ljubljana Rudnik proti razcepu Malence. Tam so za nekaj časa zaprli tudi prehitevalni pas.

Nesreča pa se je zgodila tudi na primorski avtocesti proti Kopru pri Brezovici. Zaradi nesreče je bil odsek avtoceste deloma zaprt, nastal pa je zastoj, ki se je raztezal na južno in zahodno ljubljansko obvoznico.

V nesreči so bili udeleženi vozniki osebnega in tovornega vozila ter motorist. Po do sedaj zbranih obvestilih je do prometne nesreče prišlo, ker je voznik motornega kolesa zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v osebno vozilo voznice, ki je pred njim zmanjšala hitrost zaradi razmer v prometu, so pojasnili na policiji.

Po trčenju je motorist skupaj z motorjem padel na desni vozni pas, kjer je vanj trčil še voznik s tovornim vozilom. Pri tem se je motorist huje poškodoval. Z reševalnim vozilom so ga odpeljali v urgentni blok ljubljanskega kliničnega centra, po zdaj znanih podatkih pa njegovo življenje ni ogroženo. Policisti nadaljujejo zbiranje obvestil o vseh okoliščinah obeh nesreč in vodijo postopek o prekršku.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.