Proti morju spet po polžje: vozniki v koloni stojijo okoli pol ure

Slovenija 07. Apr 202412:15 > 17:10 4 komentarji
zastoj na avtocesti
Foto: N1

Številni Slovenci, ki so toplo in sončno nedeljo izkoristili za izlet, so znova obstali v gneči. Najhuje je na primorski avtocesti.

Od Kozarij proti Vrhniki se vije kolona pločevine, potovalni čas pa se tam podaljša za približno deset minut. Številni so se namreč odpravili na morje, končujejo se šolske počitnice na Hrvaškem in Madžarskem, večjem delu Nemčije pa tudi Češke, poleg tega pa na primorski avtocesti potekajo še gradbena dela.

Zastoj je nastal tudi na štajerski avtocesti pred Domžalami v smeri proti Mariboru. Pot se podaljša za okoli 10 minut.

Do 20. ure bo zato promet med Brezovico in Vrhniko potekal po enem pasu, do 19. ure pa med Vrhniko in Logatcem, kjer se prav tako občasno pojavljajo zastoji.

Obvoz za osebna vozila je možen po regionalni cesti Ljubljana — Vrhnika ali čez Horjul, voznikom svetujejo na Prometnoinformacijskem centru, so pa zastoji možni tudi tam, dodajajo.

Dela potekajo tudi na štajerski avtocesti, in sicer med Šentjakobom in Domžalami proti Mariboru, zaprt je izvoz Domžale, ter med Slovensko Bistrico sever in Framom proti Mariboru. Med Šentjakobom in Domžalami proti Mariboru bo promet potekal po enem pasu do 23. ure.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje