Tožilstvo zavrglo ovadbo proti Zoranu Stevanoviću

Slovenija 02. Jan 202209:18 > 03. Jan 2022 15:21 5 komentarjev
Zoran Stevanović
N1

Na okrožnem državnem tožilstvu v Kranju so potrdili, da so zavrgli kazensko ovadbo zaradi suma hujskanja k upiranju, ki jo je zoper predsednika stranke Resni.ca Zorana Stevanovića vložila Generalna policijska uprava.

Stranka Resni.ca je danes na Facebooku objavila dopis Okrožnega državnega tožilstva v Kranju, v katerem vodja splošnega kazenskega oddelka, tožilka Nadja Gasser, predsednika stranke Zorana Stevanovića obvešča, da je 24. decembra zavrgla kazensko ovadbo, ki je bila proti njemu vložena 7. oktobra.

Generalna policijska uprava in ljubljanski kriminalisti so mu v povezavi s protesti proti ukrepom za zajezitev epidemije očitali kaznivo dejanje hujskanja k upiranju po 302. členu Kazenskega zakonika.

dopis tožilstva Stevanović
FB Resni.ca

Protesti so se sprevrgli v nasilne izgrede

Zadeva se nanaša na proteste, ki so potekali v torek 5. oktobra in se sprevrgli v nasilne izgrede. Stevanović je takrat najprej nagovoril protestnike na Kongresnem trgu v Ljubljani, nato pa se umaknil in se zvečer sam predal policiji.

V priporu so ga zaradi ponovitvene nevarnosti zadržali 48 ur, na njegovem domu in v prostorih stranke Resni.ca pa so izvedli tudi hišne preiskave, med katerimi so iskali dokaze za očitano kaznivo dejanje hujskanja k uporu.

Stevanović zdaj napoveduje tožbe zoper odgovorne.

Na istem protestu so pridržali tudi reperja Zlatana Čordića – Zlatka, zoper katerega so prav tako vložili ovadbo zaradi suma hujskanja k uporu. To ovadbo je ljubljansko tožilstvo zavrglo že novembra.

Protest 5. oktobra smo podrobno spremljali na N1. Kako se je protest spremenil v nasilne izgrede, je ob koncu protesta pojasnil naš novinar in voditelj Miha Orešnik:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje