Robert Golob je razkril, kje bo kandidiral in kdo mu bo delal družbo

Slovenija 16. Mar 202217:57 > 17. Mar 2022 08:40

Predsednik stranke Gibanje Svoboda Robert Golob je razkril nekatere kandidate za aprilske volitve. Sam bo kandidiral v dveh ljubljanskih okrajih: v Centru in Šiški 1. V Ljubljana - Center bo sicer kandidiral prvak še ene levosredinske stranke - koordinator Levice Luka Mesec.

Prvak stranke Gibanje Svoboda Robert Golob se je odločil za kandidaturo v dveh ljubljanskih volilnih okrajih: Centru in Šiški 1. To torej pomeni, da se za poslansko mesto ne bo potegoval na domačem novogoriškem terenu. Kot je dejal, ima Gibanje Svoboda v Novi Gorici zelo močnega kandidata, bivšega župana Mateja Arčona, ki bo kandidiral v obeh tamkajšnjih okrajih.

“Odločili smo se, da bomo tam, kjer imamo močne kandidate, te uporabili z enim samim namenom: da dobimo čim več glasov za levo sredino. Temu smo podredili vse, tudi to, kje bo kdo kandidiral,” je dejal Golob. V istem volilnem okraju kot predsednik Gibanje Svoboda, v Ljubljana – Centru, bo sicer kandidiral prvak še ene levosredinske stranke – koordinator Levice Luka Mesec. Kot je dejal Golob, se s strankami KUL niti kadrovsko niti programsko za zdaj niso usklajevali. “Odločitev o tem, kje bom kandidiral, sem sprejel sam, danes pa je kandidatno listo potrdil izvršni odbor stranke,” je pojasnil.

Razkril je tudi nekatere kandidate, ki se bodo tako kot on za poslansko mesto potegovali v ljubljanskih volilnih enotah. Med njimi so podpredsednica stranke in nekdanja ljubljanska sodnica Urška Klakočar Zupančič, izvršna direktorica Slovenske filantropije Tereza Novak, strokovnjak za jedrsko varnost Miroslav Gregorič, bivši rektor ljubljanske univerze Igor Papič,  nekdanja poslanka SAB Mirjam Bon Klanjšček, zgodovinar Martin Premk. Na listi sta tudi novinarka Mojca Šetinc Pašek in bivši prvi mož Luke Koper Dimitrij Zadel

Med imeni iz drugih delov Slovenije je izpostavil poslanca iz nepovezane poslanske skupine Janjo Sluga in Jurija Lepa, ki bosta kandidirala v domačih volilnih okrajih Celju in Rušah, pa nekdanjega boksarja Dejana Zavca, ki naj bi prav tako kandidiral v domačem Ptuju …