S trgovskih polic odpoklicali kar tri živila, zaužitje je lahko tvegano

Slovenija 03. Jun 202418:11 1 komentar
odprte trgovine danes
Foto: PROFIMEDIA

Uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin je odpoklicala tri živilske izdelke, katerih zaužitje je lahko tvegano. Potrošnike poziva, naj živila zavržejo ali vrnejo na mesto nakupa.

Uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin (UVHVVR) je v petek s trgovskih polic odpoklicala tri različne izdelke.

Narezek Dobro – pečenica v 90-gramskem pakiranju so prodajali v trgovini Spar. Analiza je v narezku odkrila prisotnost bakterije Listeria monocytogenes v številu, ki lahko pri občutljivi populaciji – otrocih, nosečnicah in ljudem z oslabljenim imunskim sistemom – povzroča zdravstvene težave.

Potrošnikom svetujemo, da živila ne zaužijejo, temveč ga vrnejo na mesto nakupa ali zavržejo.

Odpoklic narezka
Foto: gov.si

Prav tako je bil zaradi kemičnih tveganj, in sicer vsebnosti polsintetičnega kanabinoida HHC, odpoklican sadni žele Fruchtgummi Spacejelly, ki so ga prodajali v Bazaar Smoke shop v Ljubljani. Potrošniki naj živila ne uživajo, temveč naj ga vrnejo na mesto nakupa.

Odpoklic sadnega želeja
Foto: gov.si

Nazadnje je UVHVVR iz prodaje umaknila tudi energijsko pijačo Ghost Energy, saj so na seznamu sestavin nova živila, ki v Sloveniji glede na zakonodajo niso odobrena za uživanje. Izdelek je bil na prodaj v poslovalnici podjetja Unisnacks in v istoimenski spletni trgovini. Izdelek so umaknili iz prodaje, uprava potrošnikom svetuje, naj pijače ne uživajo.

Odpoklic energijske pijače
Foto: gov.si

Bonus video: Ekskluzivno veliko soočenje Roberta Goloba in Janeza Janše

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje