Nove lokacije v Ljubljani, kjer bo na voznike lahko prežal radar

Slovenija 21. Okt 202308:02 4 komentarji
radar, Bohoričeva ulica
Foto: Uroš Kokol/N1

Mestna občina Ljubljana je v mestu namestila pet novih ohišij, kjer bo lahko na prehitre voznike prežal radar.

Mestna občina Ljubljana je na cestah po mestu namestila pet novih ohišij, v katerih bodo izmenično nameščene samodejne merilne naprave za nadzor hitrosti, ter en merilnik hitrosti za nadzor prometa, so sporočili z občine.

Nova ohišja so namestili na Zaloški, Šmartinski in Dunajski cesti ter na cesti Črna vas. Vse lokacije merjenj so označene z znakom za obveščanje o izvajanju meritev hitrosti.

Namestitev novih ohišij je po navedbah ljubljanske občine eden od trajnih ukrepov letošnjega evropskega tedna mobilnosti, mestno redarstvo pa je ohišja začelo uporabljati že v sredo, 18. oktobra.

radar črna vas
Eno od novih ohišij za samodejno merilno napravo je na Črnovaški cesti. (Foto: Nik Rovan(MOL)

Na ljubljanski občini pojasnjujejo, da je osnovni namen nameščanja ohišij zmanjšanje hitrosti na cestah ter zagotovitev večje varnosti v prometu. “Na Mestni občini Ljubljana sledimo Viziji NIČ – nič mrtvih in hudo poškodovanih na naših cestah, ki jo izvaja zavod Varna pot,” so zapisali in dodali, da je župan Zoran Janković že leta 2017 kot prvi župan v Sloveniji podpisal Zavezo z javno podporo aktivnostim Vizije NIČ. “Vizijo NIČ kot poklon vrednotam in življenju: gre za našo zavestno izbiro medsebojnega spoštovanja, kreiranja vrednot posameznika in družbe,” so še dodali.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje