Slovenijo bo zajelo prvo letošnje obilno sneženje

Slovenija 19. Jan 202401:00
Sneženje
Foto: Žiga Živulović jr./BOBO

V noči na petek se bodo začele pojavljati padavine, že zjutraj pa se bo meja sneženja hitro spustila do nižin, sneg se bo razširil nad vso Slovenijo. Že popoldne bodo padavine ponehale, vetrovno in hladneje bo.

V drugem delu noči na petek se bodo začele pojavljati padavine. Do jutra se bodo razširile nad vso Slovenijo, meja sneženja se bo v notranjosti spustila do nižin. Zapihal bo severovzhodnik, zjutraj na Primorskem burja. Jutranje temperature bodo od –1 do 3, na Primorskem od 4 do 8 stopinj Celzija.

Dan bo oblačen s padavinami in sneženjem predvsem v notranjosti Slovenije, ki pa bo popoldne od severovzhoda ponehalo. Pihal bo veter vzhodnih smeri, ki bo popoldne slabel, na Primorskem pa zmerna do močna burja. Popoldanske temperature bodo od –3 do 2, na Primorskem do okoli 5 stopinj Celzija.

Arso opozarja, da bo od petka zjutraj do noči na soboto na Primorskem pihala zmerna do močna burja, ki bo na izpostavljenih mestih v sunkih presegala hitrost 100 km/h. Na prehodu iz Notranjske na Primorsko bo delala tudi snežne zamete.

V noči na soboto se bo razjasnilo. Sobota bo jasna s hladnim jutrom. Na Primorskem bo pihala večinoma šibka, le zjutraj še zmerna burja.

V nedeljo bo pretežno jasno, zjutraj bo mrzlo in po nekaterih nižinah lahko megleno.

V ponedeljek bo dopoldne precej jasno z mrzlim jutrom, popoldne se bo nekoliko pooblačilo. Ponekod bo zapihal jugozahodnik.