Slovenija z novima veleposlanikoma na Dunaju in v Izraelu

Slovenija 07. Jun 202420:02 1 komentar
Nataša Pirc Musar,
Foto: Aljaž Uršej/N1

Predsednica republike Nataša Pirc Musar je včeraj podpisala ukaz o imenovanju Bogdana Batiča za novega veleposlanika Slovenije v Izraelu, je razvidno iz danes objavljenega uradnega lista. Isti dan je podpisala tudi ukaz o imenovanju Melite Župevc na položaj vodje slovenskega predstavništva pri ZN in drugih mednarodnih organizacijah na Dunaju.

Z mesta slovenske veleposlanice v Izraelu se z 31. julijem poslavlja Andreja Purkart Martinez. Na položaju jo bo nasledil Bogdan Batič, ki trenutno kot začasni odpravnik poslov vodi nedavno odprto slovensko veleposlaništvo v Alžiriji.

Poleg tega konec julija mesto vodje slovenskega predstavništva pri Združenih narodih, Organizaciji za varnost in sodelovanje v Evropi (Ovse) in drugih mednarodnih organizacijah na Dunaju zapušča Barbara Žvokelj. Na položaju jo bo zamenjala aktualna državna sekretarka v kabinetu predsednika vlade Melita Župevc.

Ob tem je vlada izdala sklep o odprtju konzulata Slovenije v največjem vietnamskem mestu Hošiminh, ki ga bo vodil častni konzul Bui Quang Minh.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje