Soboško tožilko, ki je v preteklosti že povzročila nesrečo, ponovno ujeli pijano

Policija
Fotografija je simbolična (Foto: BOBO)

Državno tožilko Anico Šoštarič so znova ustavili pijano za volanom, po tem, ko je v preteklosti že vozila opita in celo povzročila prometno nesrečo. Proti njej so enkrat že tekli disciplinski postopki na delovnem mestu, po tem, ko se je tam vedla nedostojno.

Soboški policisti so državno tožilko Anico Šoštarič ponovno ustavili v pijanem stanju, poroča časnik Večer. To ni prvi primer vožnje pod vplivom alkohola državne tožilke, v preteklosti pa je že bila v disciplinskih postopkih. Nedostojno se je namreč vedla tudi v službi in leta 2019 povzročila celo prometno nesrečo z materialno škodo.

Kot navaja Večer, je Anica Šoštarič, ko so jo leta 2019 ujeli pijano med vožnjo, napihala več kot dva promila, oziroma štirikrat več od dovoljenega. Dve leti kasneje je pijana povzročila prometno nesrečo in kraj nesreče zapustila.

Tokrat so državno tožilko policisti ustavili, ko se je vračala s službene poti, z obravnave v Gornji Radgoni. Po navedbah mariborskega časnika so vozilo Šoštarič ustavili zaradi nezanesljive vožnje, rezultat alkotesta pa je bil nad dovoljeno mejo.

Predvidoma jo čakajo disciplinske sankcije

Portal Sobotainfo piše, da se Anica Šoštarič ni strinjala z rezultatom, ki ga je pokazal alkotest, zato so ji policisti odredili še strokovni odvzem krvi.

Nov prekršek je potrdil tudi vodja Okrožnega državnega tožilstva v Murski Soboti Drago Farič, ki pravi, da bo proti državni tožilki ukrepal tako, da bo vložil pobudo za uvedbo disciplinskega postopka. Uradnih podatkov o prekršku Farič še nima, je pa zanje že zaprosil. Večer glede posledic za tožilko, zaradi vožnje z avtomobilom piše, da bodo le-te ugotovljene v postopku na ljutomerskem okrajnem sodišču, ki presoja o prometnih prekrških.

Med disciplinskimi sankcijami za državne tožilce so pisni opomini, zmanjšanje plače, ustavitev napredovanja, premestitev na drugo državno tožilstvo ali celo prenehanje funkcije državnega tožilstva.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.