Polmilijonsko tožbo pacientke po padcu s konja zoper UKC sodišče zavrnilo

Slovenija 04. Jul 202216:31 > 16:34 0 komentarjev
Urgenca UKC Ljubljana rešilec
Žiga Živulović jr./BOBO

Po dobrih štirih letih je po poročanju medijev znana odločitev novogoriškega okrožnega sodišča v pravdi Sare Mikuž iz Gozda proti Univerzitetnemu kliničnemu centru (UKC) Ljubljana zaradi domnevne strokovne napake. To je sledilo mnenju izvedenske komisije in zavrnilo zahtevek v višini več kot pol milijona evrov. Tožnica je že vložila pritožbo.

Sodišče je po navedbah Primorskih novic in Večera sledilo mnenju izvedenske komisije, da škoda na zdravju Sare Mikuž ni nastala zaradi ravnanja zdravnikov.

Tožnica je izven pravde pridobila mnenje zdravnika Andreja Vraniča, ki deluje v Parizu. “Strokovnjak s področja nevrokirurgije, ki deluje v tujini, je v mnenju dokazal, da izvedenci niso povzeli vse relevantne dokumentacije o njenem zdravljenju, posledično pa je mnenje nepopolno in nepravilno,” je po poročanju petkovih Primorskih novic povedala odvetnica tožnice.

Sodba še ni pravnomočna, saj bodo o pritožbi nanjo odločali še višji sodniki. V njej tožnica po poročanju Primorskih novic predlaga razveljavitev sodbe in imenovanje novega izvedenca po možnosti iz tujine.

Sara Mikuž iz Gozda je pred skoraj desetimi leti padla s konja in dobila hude poškodbe. V pravdi je trdila, da so zdravniki intenzivnega oddelka ljubljanskega kliničnega centra storili strokovno napako, ki je vodila v okvaro hrbtenjače. Zato je tožila UKC Ljubljana za več kot pol milijona evrov.

Kot je na prvi obravnavi pred štirimi leti povedala odvetnica Mikuževe Nina Cek Perhavec, očitajo UKC Ljubljana, da niso zagotovili vseh ukrepov, ki bi preprečili vnetje hrbtenjače in s tem posledično hudih posledic in invalidnosti tedaj še mladoletne Mikuž. Po navedbah odvetnice Jasne Črnilec, ki je zastopala UKC Ljubljana, pa je ljubljanska bolnišnica naredila vse, kar je bilo tedaj mogoče narediti.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!