Sodnik za 21-letnika, ki je v Kočevju streljal v avtomobila, odredil pripor

Črna kronika 12. Avg 202411:52 4 komentarji
Policija
Foto: Žiga Živulović jr./BOBO

21-letniku, ki ga sumijo, da je v Kočevju streljal v vozili, je preiskovalni sodnik odredil pripor.

Preiskovalni sodnik je 21-letniku, ki ga sumijo, da je v noči na petek v Kočevju sprožil več strelov v dve osebni vozili in ju poškodoval, v nedeljo zvečer odredil pripor.

Policisti so osumljenca, ki so ga že večkrat obravnavali za kazniva dejanja zoper premoženje, pridržali v petek zvečer. Policisti so osumljenca pridržali zaradi utemeljenih razlogov za sum storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti. Za kaznivo dejanje je zagrožena kazen do petih let zapora. 21-letnik je namreč v noči na petek sprožil več strelov v dve osebni vozili in ju poškodoval, voznika osebnih vozil pa v streljanju nista bila poškodovana, so že v petek sporočili s PU Ljubljana.

Ob tem so napovedali, da bodo v naslednjih dneh na območju kočevske regije nadaljevali okrepljene aktivnosti za preprečevanje vseh oblik protipravnih in motečih ravnanj ter za izboljšanje občutka varnosti ljudi. Pri tem poleg policistov policijske postaje Kočevje sodelujejo policisti posebne delovne skupine, policisti posebne policijske enote, policisti konjeniki, vodniki službenih psov in policisti prometniki. Za zagotovitev še večje varnosti usklajeno sodelujejo tudi z drugimi policijskimi upravami ter z lokalno skupnostjo, so dodali.

Hkrati na PU Ljubljana pozivajo, naj občani prijavijo vsa zaznana kazniva dejanja, gibanje sumljivih oseb ali podobne dogodke, ki bi lahko vplivali na varnost ljudi, na številko 113 ali o tem obvestijo najbližjo enoto policije. Informacije lahko podajo tudi anonimno na številko 080 1200.

“Vsako kaznivo dejanje, tudi če gre za kazniva dejanja, kjer večja škoda ni nastala, je nedopustno in naloga policije je, da jih preišče in da so storilci obravnavani,” so zapisali. Zato je pomembno, da so o takšnih ravnanjih obveščeni, da lahko načrtujejo tako preventivne ukrepe kot tudi ukrepe za uspešno preiskovanje vseh kaznivih ravnanj, so še dodali.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje