Sojenje Abramovu: balistični izvedenec pravi, da se puška sama ni mogla sprožiti

Slovenija 27. Maj 202213:08 1 komentar
Sebastien Abramov
BOBO

Na sojenju Sebastienu Abramovu, ki mu tožilstvo očita umor nekdanjega dekleta Sare Veber, so zaslišali balističnega izvedenca. Ta je dejal, da se puška sama ni mogla sprožiti. Abramov se sicer zagovarja, da je prišlo do nesreče pri čiščenju orožja. Psiholog pa je na zaslišanju ocenil, da je obtoženi na nižji povprečni intelektualni ravni.

Balistični izvedenec Tomaž Korbar je povedal, da je Sebastien Abramov ustrelil Saro Veber s polavtomatsko puško, pred ustrelitvijo pa je oškodovanka držala v rokah ustje cevi puške.

Abramov, ki je zaradi domnevnega umora Sare Veber leta 2015 v okolici Žalca v celjskem priporu, je sicer med preiskavo povedal, da je Veber ustrelil pomotoma, saj da je bil prepričan, da v cevi puške ni nabojev. Prav tako je dejal, da jo je skušal oživljati in da je celo razmišljal, da bi se ubil. Očital naj bi si, da je Veber umrla zaradi njegove malomarnosti in površnosti.

Po besedah psihologa Matjaža Copaka, ki je bil danes prav tako zaslišan na celjskem sodišču, je Abramov čustveno nezrela oseba z močnimi emocionalnimi tenzijami in identitetnimi težavami. Opisal ga je tudi kot narcisoidno osebo, ki težko vzpostavlja pristne stike in zelo težko prenaša zavračanje.

Sojenje, ki poteka na celjskem okrožnem sodišču, se bo nadaljevalo 17. junija, ko bosta zaslišana izvedenec sodne medicine in psihiater. Policijska preiskava dogodka je dlje časa potekala v smeri nenaklepnega kaznivega dejanja povzročitve smrti iz malomarnosti, konec aprila 2020 pa so celjski kriminalisti vložili ovadbo zoper Abramova, ki je znan tudi iz zadeve odrezana roka, v kateri je priznal zavarovalniško goljufijo. Očitajo mu kaznivo dejanje umora iz nizkotnih razlogov in na zahrbten način. Če bo spoznan za krivega, mu grozi do 30 let zapora.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje