Svet RTVS razrešil člana uprave Andreja Trčka

Slovenija 12. Avg 202407:23 > 16:04 6 komentarjev
Andrej Trček
Foto: RTV Slovenija

Svet RTVS je danes razrešil Andreja Trčka, ki je pred dvema mesecema podal odstopno izjavo. Od prvotne sestave s polnim mandatom v upravi tako ostaja le še delavski direktor Franci Pavšer.

Svet Radiotelevizije Slovenija (RTVS) je razrešil člana uprave RTVS Andreja Trčka, ki je odstopno izjavo podal 17. junija. Po majskem odstopu predsednika uprave Zvezdana Martića in decembrskem odstopu člana Simona Karduma v upravi tako od prvotne sestave s polnim mandatom ostaja le še delavski direktor Franci Pavšer.

Trček, ki je pred imenovanjem v upravo delal v pravni pisarni RTVS, se je za odhod odločil iz osebnih razlogov.

Predsednik sveta Goran Forbici se je na seji svet RTVS Trčku, ki iz osebnih razlogov ni bil prisoten, zahvalil za njegovo delo in trud. “Mandat je prevzel v težkih časih, ki so verjetno skozi leto, kar je opravljal naloge članov uprave, postajali še težji. Vem in prepričan sem, da se je pri opravljanju nalog trudil in deloval v skladu z vestjo in s tem, kar je mislil, da je najbolje za RTV,” je poudaril predsednik sveta.

Upravo zdaj kot v. d. predsednice uprave vodi Natalija Gorščak. Na njen predlog je svet zavoda julija za v. d. člana uprave imenoval pravnika na RTVS Luko Rupnika. Gorščak je namreč želela, da delo zaradi odstopov ne bi zastalo. Rupnik bo ostal na tem mestu do imenovanja celotne uprave oziroma za največ pol leta.

Razpis za predsednika oziroma predsednico uprave je RTVS objavila 11. julija, rok za prijavo pa se izteče 20. avgusta.

Sicer pa je na kadrovskem področju v javnem zavodu tudi nekaj drugih novosti. Mesto odgovornega urednika Vala 202 na Radiu Slovenija je 31. julija prevzel Boštjan Reberšak, potem ko je Nejc Jemec februarja podal odstopno izjavo. Vendar je Jemec vodil drugi radijski program vse do 30. julija. Na družbenem omrežju X je tedaj zapisal, da bo v kasnejših tednih po najboljših močeh pomagal pri “vodstveni tranziciji”, jeseni pa načrtuje dopust in iskanje profesionalnega navdiha.

V dopisniški mreži RTVS na tujem bo v Bruslju od septembra le en dopisnik RTVS, in sicer Igor Jurič. Mojca Širok, ki je bila do konca julija prav tako dopisnica iz Bruslja, bo dopisnica iz Rima. Tam se bo 1. januarja namreč predvidoma znova odprlo dopisniško mesto, so za STA navedli na RTVS.

Dozdajšnja dopisnica iz Bangkoka Karmen Švegl pa bo od septembra delovala v Kairu in od tam spremljala dogajanje na Bližnjem vzhodu. Mandat dopisnice iz Moskve Vlaste Jeseničnik so medtem podaljšali do konca avgusta prihodnje leto. Pri drugih dopisniških mestih ni načrtovanih sprememb.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje