Nov pretres na RTV Slovenija: odstopil še en član uprave

Slovenija 17. Jun 202416:53 > 19:08 14 komentarjev
Andrej Trček
Foto: RTV Slovenija

Z mesta člana uprave Radiotelevizije Slovenija (RTVS) je odstopil Andrej Trček.

Z mesta člana uprave Radiotelevizije Slovenija (RTVS) je odstopil še Andrej Trček, poroča MMC RTVS. Pred imenovanjem v upravo je delal v pravni pisarni RTVS. Po odstopu predsednika uprave Zvezdana Martića in Simona Karduma, ki je bil pred prihodom v upravo direktor Centra urbane kulture Kino Šiška, je v upravi le še delavski direktor Franci Pavšer.

“Sporočam, da odstopam z mesta člana uprave RTVS,” je v odstopni izjavi zapisal Trček.

Dokler ga svet ne razreši, ostaja član uprave z vsemi pooblastili, so sporočili z RTVS.

Štiričlansko upravo je kot novost opredelila novela zakona o RTVS, ki je bila potrjena tudi na referendumu. V skladu z njo uprava vodi zavod namesto generalnega direktorja, kot je veljalo po prejšnji ureditvi.

Martića je julija lani na mesto predsednika uprave imenoval svet RTVS. Dva člana uprave je Martić nato izbral sam, in sicer Karduma, ki je decembra lani odstopil, in Trčka.

Zavod zdaj kot v. d. predsednice uprave do imenovanja predsednice ali predsednika uprave s polnim mandatom vodi nekdanja direktorica Televizije Slovenija Natalija Gorščak. Slednja bo svetu RTV Slovenija predlagala imenovanje vršilca dolžnosti člane uprave, so še zapisali v službi za komuniciranje RTVS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje