Jekleni živci v jeklenih konjičkih: številni zastoji na slovenskih avtocestah

Slovenija 25. Nov 202305:50 > 13:23 0 komentarjev
Zastoj na primorski avtocesti
Foto: Promet.si

Na več odsekih slovenskih avtocest ta konec tedna potekajo gradbena dela. Tako zastoji nastajajo na primorski avtocesti pred Razdrtim proti Kopru in pred Brezovico proti Ljubljani. Krajši koloni sta še na gorenjski in dolenjski avtocesti v smeri Ljubljane.

Tudi ta konec tedna je za vožnjo po slovenskih avtocestah potrebno nekaj več jeklenih živcev, saj je več odsekov zaradi del od jutra deloma zaprtih, kar seveda že povzroča zastoje.

Kot sporoča Prometnoinfromacijski center, zastoji nastajajo na primorski avtocesti pred Razdrtim proti Kopru (okoli polurna zamuda) in pred Brezovico proti Ljubljani (okoli 15-minutna zamuda).

Krajši zastoji nastajajo tudi na gorenjski avtocesti pred Vodicami proti Ljubljani in na dolenjski avtocesti pri Šmarju Sap proti Ljubljani.

V soboto med 8. in 20. uro bo na odseku štajerske avtoceste med Dramljami in Slovenskimi Konjicami proti Mariboru zaradi nujne sanacije cestišča zaprt vozni pas med predoroma Pletovarje in Golo rebro.

Od sobote od 20. ure do nedelje do 20. ure bo popolnoma zaprt odsek štajerske avtoceste med priključkom Celje center in Slovenskimi Konjicami proti Mariboru. Po pojasnilih Darsa je namreč nujna sanacija asfaltnih površin. Obvoz bo po državni cesti Celje-Maribor.

Na primorski avtocesti bo v soboto in nedeljo med 8. in 15. uro pred priključkom Brezovica proti Ljubljani v dolžini 1,6 kilometra promet potekal le po enem prometnem pasu. Poteka namreč sanacija nadvozov Brezovica in Podpeč. V območju zapore bo hitrost prometa omejena na 60 kilometrov na uro.

Od sobote od 11. ure do nedelje do 20. ure pa bo promet oviran na odseku primorske avtoceste med Postojno in Razdrtim proti Kopru. V dolžini enega kilometra bo potekal le po enem prometnem pasu. Zaradi popravila udarnih jam in kolesnic bosta namreč zaprta vozni in odstavni pas. V območju delovne zapore bo hitrost prometa prav tako omejena na 60 kilometrov na uro.

Do ponedeljka bo na območju razcepa Gabrk iz smeri Ljubljane proti Kopru v dolžini 800 metrov promet prav tako nekaj časa potekal le po prehitevalnem pasu. Potekala bo namreč zamenjava meteorne kanalizacije na nadvozu državne ceste.

Dela bodo potekala tudi na gorenjski in dolenjski avtocesti. Do nedelje do 20. ure bo tako na odseku gorenjske avtoceste med Brnikom in Vodicami proti Ljubljani promet v dolžini enega kilometra potekal le po prehitevalnem pasu. Potekal bo nujna sanacija razpok, posedkov in kolesnic.

Na območju priključka Šmarje-Sap proti Ljubljani pa od petka od 23.30 do sobote do 21. ure promet v dolžini 500 metrov poteka le po prehitevalnem pasu. Nujno je namreč popravilo posedkov, mrežastih razpok in udarnih jam, še pojasnjujejo na Darsu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!