Tehniški muzej Slovenije bo vodila Natalija Polenec

Slovenija 07. Okt 202412:46 0 komentarjev
Natalija Polenec
Foto: Bor Slana/STA/MK

Ministrica za kulturo Asta Vrečko je po predhodnem mnenju sveta in strokovnega sveta za direktorico javnega zavoda Tehniški muzej Slovenije imenovala Natalijo Polenec. Mandat bo nastopila 1. februarja 2025. Mandat traja pet let, na ta položaj pa jo lahko nato ponovno imenujejo.

Natalija Polenec je univerzitetna diplomirana inženirka arhitekture. Ima dolgoletne delovne izkušnje na področju kulturne dediščine, muzealstva in vodenja javnih zavodov. Od novembra 2020 je bila direktorica Slovenskega etnografskega muzeja, pred tem pa med letoma 2014 in 2020 tudi direktorica Tehniškega muzeja Slovenije. Od leta 2006 do leta 2014 je vodila Zavod za turizem Kranj.

Je članica predsedstva Skupnosti muzejev Slovenije, od leta 2016 pa tudi članica predsedstva in zakladnik CIMUSET ICOM komiteja (ICOMov mednarodni komite za muzeje in zbirke na področju znanosti in tehnologije – International Committee for Museums and Collections of Science and Technology) ter članica odbora za podeljevanje nagrade zlata čebela.

Kako vam je všeč N1? Kaj bi izboljšali?

Dragi bralci in bralke, pomagajte nam izboljšati N1. Kaj pogrešate, kaj vam je všeč, česa ne marate? Pripravili smo kratko anketo o zadovoljstvu bralcev, reševanje traja približno pet minut, anketa pa je anonimna. Povezava do ankete: https://n1slovenija.1ka.si/raziskava-branosti

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!