Turisti brez pogoja PCT čez Slovenijo le še do 29. avgusta

Slovenija 20. Avg 202115:30 1 komentar
Mejni prehod Obrežje
BOBO

V skladu z današnjo odločitvijo vlade tranzitnim potnikom, ki potujejo prek Slovenije, še do 29. avgusta ob vstopu v državo ne bo treba predložiti dokazila o izpolnjevanju pogoja preboleli, cepljeni, testirani (PCT). Vlada je namreč danes podaljšala odlok o določitvah pogojev vstopa v državo, so sporočili z vlade.

Prejšnji teden je vlada sicer opozorila, da po 23. avgustu tranzit brez predložitve dokazila o izpolnjevanju pogoja PCT ne bo več mogoč, a so sedaj podaljšali odlok, ki tranzitne potnike uvršča med izjeme.

Za vstop v Slovenijo brez napotitve v desetdnevno karanteno na domu tako še naprej velja pogoj PCT. Izjema ostajajo tranzitni potniki, mednarodni prevozniki, otroci mlajši od 15 let, dvolastniki in čezmejni delovni migranti.

Oseba, ki uveljavlja katero od navedenih izjem, mora policiji predložiti dokaze za obstoj teh izjem, sicer se napoti v karanteno na domu. Če gre za tujca brez prebivališča v Sloveniji, se mu vstop v Slovenijo dovoli in se ga napoti v karanteno na domu za deset dni le, če nedvomno dokaže, da ima zagotovljen prostor, kjer bo prestajal karanteno, sicer se mu vstop v Slovenijo ne dovoli, še piše v sporočilu vlade.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje