V Ljubljani na štirih lokacijah novi radarji. Kje bodo prežali na voznike?

Slovenija 27. Avg 202412:54 22 komentarjev

V Ljubljani bodo postavili štiri nova ohišja za radarje, ki bodo prežali na prehitre voznike. Kot pojasnjujejo na ljubljanski mestni občini, naj bi meritve začeli izvajati v času evropskega tedna mobilnosti. Kje so postavljeni?

V ponedeljek se začenja novo šolsko leto, s tem pa se bo povečalo tudi število otrok v prometu, predvsem v okolicah izobraževalnih ustanov. Na ljubljanski mestni občini so v ta namen že začeli postavljati – ponekod že tudi stojijo – nova ohišja za samodejne merilne naprave hitrosti prometa.

Kot je pojasnil vodja oddelka za redarstvo na Mestnem redarstvu Mestne občine Ljubljana Bojan Petek, bodo samodejne merilne naprave oziroma radarji stacionirani na štirih lokacijah, in sicer na Ulici bratov Babnik, Hradeckega cesti, Tovarniški ulici in Dunajski cesti.

Ob tem je pojasnil, da bodo meritve na omenjenih lokacijah začeli postopoma, predvidoma pa v času evropskega tedna mobilnosti, torej med 16. in 22. septembrom.

Petek je še dejal, da bodo začeli delovati nekateri že obstoječi radarji, in sicer na Cesti v Mestni log, Aljaževi ulici, Tržaški cesti, Dunajski cesti, Samovi ulici in Roški cesti.

radar, Bohoričeva ulica
Foto: Uroš Kokol/N1

Na ljubljanski mestni občini so sicer že v lanskem letu v enakem obdobju postavili pet ohišij samodejnih merilnih naprav hitrosti prometa. Kot so dejali takrat, s tem sledijo Viziji NIČ, ki jo je župan Zoran Janković kot prvi župan v Sloveniji podpisal že leta 2017, pomeni pa, da si na ljubljanskih cestah želijo nič mrtvih in hudo poškodovanih.

“Vizijo NIČ kot poklon vrednotam in življenju: gre za našo zavestno izbiro medsebojnega spoštovanja, kreiranja vrednot posameznika in družbe,” so takrat dodali.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje