V novogoriški pisarni SD prejeli sumljivo pisemsko pošiljko

Slovenija 25. Apr 202214:46 > 15:30 1 komentar
SD
Žiga Živulovič jr./BOBO

Policijsko upravo Nova Gorica so dopoldne obvestili, da so v enem izmed objektov v mestu prejeli sumljivo pisemsko pošiljko, v kateri so bili posušeni rastlinski delci, pomešani z drugo neznano snovjo. Analiza vsebine še ni končana,v stranki SD pa so potrdili, da so jo prejeli v njihovi novogoriški pisarni

Policisti PU Nova Gorica so ob prejemu obvestila izvedli aktivnosti, ki so predvidene v teh primerih, in ustrezno zavarovali ožjo okolico. Na kraju so poleg policistov posredovali tudi novogoriški poklicni gasilci.

Uslužbenci pristojnega inštituta ljubljanske veterinarske fakultete bodo vzorce zaenkrat še neznane snovi v nadaljevanju analizirali. Po opravljeni analizi bo tudi znano, ali je bila omenjena sumljiva snov v pisemski pošiljki morebiti nevarna za zdravje in življenje ljudi ali ne. Policija je o dogodku obvestila tudi preiskovalno sodnico okrožnega sodišča in okrožno državno tožilstvo.

Na PU Nova Gorica so napovedali, da bodo, ko bo znanega kaj več o okoliščinah in rezultatih analize snovi, o tem obvestili javnost.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje