V priporu moški, ki je na Ptuju streljal na policiste. Kaj so našli v hiši?

Črna kronika 28. Sep 202320:57 1 komentar
Draženci
Foto: Ptujinfo.com

Mariborski policisti so pri 56-letniku, ki je v torek streljal iz hiše v okolici Ptuja in meril tudi v policijo, zasegli več kosov orožja in streliva. Osumljenec je imel doma tudi manjšo količino prepovedanih drog.

Po prijetju 56-letnika, ki je v torek več kot deset ur grozil z orožjem, sprožil več strelov in zadel mimo vozeč avto, so policisti preiskali njegovo hišo. Sprva so opravili ogled kraja kaznivega dejanja, nato pa so izvedli še hišno preiskavo, ki jo je odredilo ptujsko okrožno sodišče.

Med hišno preiskavo so policisti zasegli dolgocevno in kratkocevno orožje, za katero je imel moški dovoljenje za posedovanje. Našli so tudi več sto kosov pripadajočega streliva. Zasegli pa so tudi manjšo količino prepovedanih drog, in sicer konoplje, MDMA in amfetaminov.

“56-letnik je bil danes s kazensko ovadbo priveden pred preiskovalnega sodnika, ki mu je odredil pripor. Po dosedanjih ugotovitvah kriminalistov je k storitvi omenjenih kaznivih dejanj prispevalo osumljenčevo osebno stanje oziroma osebne okoliščine,” so pojasnili na mariborski policijski upravi.

orožje, zaseg orožje, zaseg
Policijska uprava Maribor
orožje, zaseg orožje, zaseg
Policijska uprava Maribor
orožje, zaseg orožje, zaseg
Puška moškega iz Turnišča pri Ptuju (Foto: Policijska uprava Maribor)

Spomnimo, da je bila v torek policija ob 8.40 obveščena, da se v stanovanjski hiši na območju Ptuja nahaja moški, ki ima pri sebi orožje. Patrulja ptujskih policistov je ob prihodu na balkonu opazila moškega z dolgocevnim orožjem, kljub pozivom, da odloži orožje in zapusti hišo, tega ni želel storiti.

Na kraj so takoj napotili več policijskih patrulj, osumljenec je večkrat stopil na balkon hiše, malo pred deseto uro dopoldne pa je sprožil več strelov in pri tem zadel mimo vozeči avtomobil, v katerem sta bili dve osebi, prav tako je večkrat meril proti policistom. Na srečo je na avtomobilu nastala le materialna škoda. Policisti, okrepljeni s pripadniki specialne enote in policijskim pogajalcem, so ves dan moškega, ki se je zaprl v stanovanjsko hišo, prepričevali k predaji, ker se to ni zgodilo, so ga okoli 18.30 zvečer prijeli na balkonu.

56-letnik se je ob prijetju policistom močno upiral, zato so slednji uporabili prisilna sredstva, zaradi utemeljenih razlogov za sum storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti in kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja pa so mu odvzeli prostost in mu odredili pridržanje

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje