V Sloveniji različica delta v 99,4 odstotka analiziranih vzorcev

Koronavirus 31. Avg 202111:02 > 13:31 0 komentarjev
Morska biološka postaja Piran
Denis Sadiković/N1

V Nacionalnem laboratoriju za zdravje, okolje in hrano (NLZOH) so v sodelovanju z Univerzitetnim kliničnim centrom Ljubljana v vzorcih od 16. do 22. avgusta med 644 analiziranimi vzorci potrdili 644 primerov različice delta, kar predstavlja 99,4 odstotka vseh analiziranih vzorcev.

Največ primerov različice delta so v tem obdobju potrdili v Podravju (203), sledijo savinjska in obalnokraška (91), gorenjska (87) in jugovzhodna regija (58). Najmanj primerov različice delta so potrdili v primorskonotranjski (7), goriški (3) in zasavski regiji (1), piše na spletni strani nacionalnega laboratorija.

NLZOH je v tem obdobju potrdil tudi en primer različice alfa. Preostalih dveh različic beta in gama, ki imata status različic posebnega pomena, pa tokrat niso potrdili. Skupaj sta NLZOH in Inštitut za mikrobiologijo in imunologijo (IMI) v Sloveniji doslej potrdila 4.187 primerov različice delta in 11 primerov različice delta plus. Potrdili so tudi 10.800 primerov različice alfa, 29 primerov različice beta in devet primerov različice gama.

“Delta različica je bolj nalezljiva kot ostale različice, zato tudi v NLZOH pozivamo vse prebivalce, ki še niso polno cepljeni, da se cepijo čim prej, saj polno cepljeni razvijejo visoko zaščito tudi proti tej različici,” pozivajo na NLZOH.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!