V središču Portoroža ukinjajo parkirišče za turiste

Slovenija 02. Mar 202412:17 4 komentarji
Portorož
foto: Srdjan Živulović/BOBO

Turiste, ki bodo v Portorož prispeli z avtomobilom, čaka odslej pri parkiranju še en izziv. Po podražitvah in uvedbi plačila na številnih parkiriščih v središču tega slovenskega letovišča so za turiste ukinili še eno parkirišče v centru.

Občina Piran je v petek uvedla še eno novost, ki bo turistom nekoliko otežila parkiranje. Parkirišče za stavbo Splošne plovbe v središču Portoroža bo namreč odslej namenjeno le občanom. Ti bodo lahko odslej na parkirišču, ki ponuja 19 parkirnih mest, tri ure parkirali brezplačno.

Kot so zapisali na spletni strani piranske občine, bodo morali domačini ob parkiranju na armaturno ploščo postaviti parkirno uro s časom prihoda in posebno dovolilnico. To lahko že od začetka tega tedna dobijo na sedežu javnega podjetja Okolje Piran, kjer jim jo izdajo ob predložitvi osebnega dokumenta in prometnega dovoljenja vozila, s katerim bi želeli parkirati. Za izdajo dovolilnice bodo morali plačati tri evre, veljavna pa bo do konca koledarskega leta.

Parkirana vozila za stavbo Splošne plovbe bodo redno pregledovali tudi medobčinski redarji, ki bodo kršiteljem izdajali kazni. Kot so navedli na občini Piran, bodo morali vozniki za prekoračitev triurne omejitve parkiranja plačati 40 evrov kazni. Isti znesek bodo morali poravnati tudi, če ne bodo označili ure prihoda na parkirišče. Če pa bo na parkirnem prostoru stal avtomobil, ki ne bo imel dovolilnice, bo redar izdal globo v višini 80 evrov.

parkirišče za Splošno plovbo v Portorožu
Parkirišče za Splošno plovbo v Portorožu (Foto: Občina Piran)

Marca je sicer v Portorožu začela veljati tudi širitev plačljive parkirne cone. Po novem je treba plačevati na vseh parkiriščih ob cesti Obala med Solinsko potjo in krožiščem pri Mercatorju v Luciji. Z marcem so se podražile tudi parkirnine na javnih parkiriščih v Piranu, Portorožu, Fiesi, Strunjanu in Seči. Koliko vas bo parkiranje tam stalo po novem, preverite v članku Neprijetna sprememba vas bo pričakala že na vratih Pirana.

Čez slab mesec pa bo v Piranu začela veljati še ena sprememba, ki bo presenetila obiskovalce tega obmorskega mesta. Avtobus, ki povezuje Fornače in center Pirana, bo namreč brezplačen le še za domačine. Turisti bodo za vožnjo s parkirišča do Tartinijevega trga odšteti en evro.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje