V Triglavskem narodnem parku so se pojavile lažne modre oznake

Slovenija 09. Okt 202418:33 0 komentarjev
Modre pike v TNP
Foto: Triglavski narodni park

Iz Triglavskega narodnega parka so sporočili, da so se na Soški poti pojavile modre pike in puščice, ki pa niso uradne oznake poti, temveč vandalizem. To so prijavili policiji.

Med pregledom Soške poti so sodelavci Triglavskega narodnega parka (TNP) naleteli na modre pike in puščice, ki naj bi označevale pot. A kot pojasnjujejo v javnem zavodu, ne gre za uradne oznake poti, pač pa za sledi vandalizma, ki so ga prijavili policiji.

“V Javnem zavodu Triglavski narodni park ostro obsojamo dejanje. Ne gre le za skrunitev narave in kulturne krajine, pač pa tudi za zavajanje obiskovalcev, ker bi jih lahko interpretacija nepooblaščenih označb popeljala v nevarnost,” so zapisali.

Ob tem opozarjajo, da so uradne in veljavne oznake, ki pohodnike varno in zanesljivo vodijo po Soški poti, nameščene na stebričkih in označene z logotipom Triglavskega narodnega parka. Po zadnjem deževju so na delih, kjer so naplavine, namestili še opozorila o nevarnostih na poti.

“Veseli bomo, če boste z morebitnimi informacijami o izvoru modrih pik in puščic na Soški poti pomagali pristojnim,” so še dodali v TNP.

Soška pot vodi obiskovalce Triglavskega narodnega parka ob reki Soči od njenega izvira proti Bovcu. Dolga je 25 kilometrov.

Soška pot
Foto: TNP

Kako vam je všeč N1? Kaj bi izboljšali?

Dragi bralci in bralke, pomagajte nam izboljšati N1. Kaj pogrešate, kaj vam je všeč, česa ne marate? Pripravili smo kratko anketo o zadovoljstvu bralcev, reševanje traja približno pet minut, anketa pa je anonimna. Povezava do ankete: https://n1slovenija.1ka.si/raziskava-branosti

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!