V Tržiču zagorela streha osnovne šole, požar pogašen, škoda velika

Črna kronika 05. Jun 202416:15 > 22:49 3 komentarji

Popoldne je na strehi Osnovne šole Bistrica na območju Tržiča izbruhnil požar, ki so ga gasilci zdaj pogasili. V času požara je bilo v šoli 60 od 367 učencev, ki so se pravočasno in varno umaknili iz stavbe, so sporočili iz občinskega štaba civilne zaščite Tržič. Gašenje je oteževala sončna elektrarna, so sporočili iz regijskega centra za obveščanje. V nesreči ni bilo poškodovanih.

Tržiški policisti so bili okoli 14.50 obveščeni o požaru na eni izmed vzgojno-izobraževalnih ustanov na območju Tržiča, so sporočili s Policijske uprave (PU) Kranj.

V času požara je bilo v šoli 60 od 367 učencev, ki so se pravočasno in varno umaknili iz stavbe, so sporočili iz občinskega štaba civilne zaščite Tržič. S PU Kranj so pozno zvečer dodali, da so evakuirali 40 učencev in osem uslužbencev. V nesreči ni bilo poškodovanih.

Po podatkih štaba je v gašenju sodelovalo 180 gasilcev s 36 vozili. Gašenje je oteževala sončna elektrarna, so sporočili iz regijskega centra za obveščanje. Požar je po oceni občinskega štaba civilne zaščite Tržič zajel 600 kvadratnih metrov ostrešja in poškodoval šest učilnic.

Poveljnik občinskega štaba civilne zaščite Tržič Peter Rotar je za Radio Slovenija povedal, da se je razširil tudi v dele podstrešja, kjer je izolacija. Dodal je še, da se je en gasilec nadihal dima, a je izven smrtne nevarnosti.

Policisti so kraj zavarovali, v četrtek pa bodo nadaljevali z ogledom kraja nesreče. Vzrok požara zaenkrat še ni znan, so sporočili s PU Kranj.

Zaradi posledic požara bodo s poukom na Osnovni šoli Bistrica nadaljeval v ponedeljek.

Požar na osnovni šoli v Tržiču
Foto: Tržič TV
Požar na osnovni šoli v Tržiču
Foto: Tržič TV
Požar na osnovni šoli v Tržiču
Foto: Tržič TV

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje