Vlada na čelo uprave za varno hrano imenovala Vido Znoj

Slovenija 11. Avg 202315:55 1 komentar
Sedež Uprave Republike Slovenije za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin
Sedež Uprave Republike Slovenije za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin (Foto: gov.si)

Vlada je danes za novo vršilko dolžnosti generalne direktorice Uprave RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin imenovala Vido Znoj. Na položaju je zamenjala nekdanjega vršilca dolžnosti Janeza Posedija.

Vlada je danes razrešila vršilca dolžnosti generalnega direktorja Uprave RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin Janeza Posedija, ki je podal odstopno izjavo, in za novo vršilko dolžnosti imenovala Vido Znoj. Položaj bo nastopila v sredo, in sicer do imenovanja novega generalnega direktorja uprave, vendar največ za šest mesecev.

Vida Znoj je doktorica veterinarske medicine in je od leta 2013 zaposlena na upravi za varno hrano, trenutno kot vodja sektorja za hrano in krmo, so sporočili z vlade. Po njihovih navedbah ima bogate delovne izkušnje in kompetence na področjih v pristojnosti uprave za varno hrano.

Posedi, ki je upravo vodil že med letoma 2015 in 2020, je odstopno izjavo podal konec junija. Na položaju je vztrajal manj kot dva meseca. Že takoj ob njegovem ponovnem prihodu na funkcijo so se sicer pojavile informacije o nezadovoljstvu in slabih odnosih, več zaposlenih je dalo tudi odpoved. Med njimi je bila po poročanju Dnevnika tudi Znoj.

Konec julija se je v medijih sicer pojavila informacija, da naj bi vlada za Posedijevo namestnico imenovala veterinarsko inšpektorico Danušo Štiglic. Ta je za medije dejala, da naj bi jo k vodenju uprave povabil kar predsednik vlade Robert Golob, njeno imenovanje pa naj bi bilo že dogovorjeno.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje